lauantai 27. tammikuuta 2018

Turkki ja Yhdysvallat ajautuivat juupas eipäs -väittelyyn presidenttien puhelusta...

Alla olevassa artikkelissa todetaan:

Erimielisyydet presidenttien keskustelun sisällöstä ovat outoja. 

Todennäköisesti puhelut on nauhoitettu ja luotettavasti tarkistettavissa. Mahdollisesti ne ovat kohtapuolin luettavissa...Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Turkki ja Yhdysvallat ajautuivat juupas eipäs -väittelyyn presidenttien puhelusta

Valkoinen talo ja Turkin presidentin kanslia ovat erimielisiä presidenttien keskiviikkoisesta puhelinkeskustelusta.
Donald Trump

Presidentit Erdogan ja Trump keskustelevat
Donald Trump ja Recep Tayyip Erdoğan keskustelemassa G20 kokouksessa kesällä 2017. Presidenteillä näyttää viime aikoina olleen vaikeuksia ymmärtää toisiaan.FELIPE TRUEBA / EPA
Turkin ja Yhdysvaltain välille syntyneessä erikoisessa kiistassa Turkki on oikonut Valkoisen talon versiota presidentti Donald Trumpin ja Turkin johtajan Recep Tayyip Erdoğanin puhelinkeskustelusta.
Valkoisen talon versio on tämä(siirryt toiseen palveluun): Presidentti Trump esitti huolensa siitä, että Turkin hyökkäys Afrinin kurdialueelle Pohjois-Syyriassa uhkaa Isisin vastaista taistelua.
Presidentti Trumpin kerrotaan kehottaneen Turkkia välttämään siviiliuhreja. Presidentti Trumpin kerrotaan myös kehottaneen Turkkia välttämään siviiliuhreja ja rajoittamaan sotilastoimiaan. Lisäksi Trump neuvoi Turkkia varmistamaan, että turkkilaisjoukkojen ja Syyriassa olevien amerikkalaissotilaiden välillä ei synny yhteenottoa.
Pisteenä i:n päälle Trumpin sanotaan vielä ilmaisseen huolensa Turkin suunnasta tulevasta virheellisestä ja tuhoisasta puheesta.

Turkissa kovia syytöksiä Yhdysvaltoja vastaan

Turkin presidentin kanslian lähteiden mukaan puhelu ei sujunut ollenkaan näin.
Turkkilaisversion mukaan(siirryt toiseen palveluun) Trump ei ilmaissut huoltaan väkivallan kiihtymisestä, eikä Yhdysvaltain presidentti puhunut mitään turkkilaisesta julkisesta keskustelusta tai tuhoisesta retoriikasta.
Turkin presidentti Erdoğan on muun muassa syyttänyt Yhdysvaltoja sotkeutumisesta vuoden 2016 vallankaappausyritykseen ja vehkeilystä Turkin hallitusta vastaan.

Yhdysvaltain liittolainen on Turkille terroristi

Turkin viholliset, Syyrian kurdien YPG-joukot, ovat olleet Yhdysvalloille arvokas liittolainen taistelussa ääriliike Isisiä vastaan. Turkki näkee asian toisin.
Hallitusta tukevassa lehdessä kirjoittavan Erdoğanin neuvonantajan mielestä(siirryt toiseen palveluun) Syyrian kurditaistelijat ovat terroristeja. Turkin mukaan Syyrian YPG-sissit ovat osa Turkissa aseellista taistelua käyvää Kurdistanin työväenpuoluetta.
Erimielisyydet presidenttien keskustelun sisällöstä ovat outoja.
Turkin ulkoministerin Mevlüt Çavuşoğlun mukaan Valkoisen talon yhteenveto keskustelusta oli ehkä kirjoitettu ennen puhelua. Jos väite pitäisi paikkansa, se viittaisi siihen, että Trumpin Valkoinen talo on edelleen varsin sekasortoisessa tilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti