maanantai 1. tammikuuta 2018

Laissa olisi määriteltävä, kuka saa omistaa maata strategisten paikkojen lähellä...

Hmmmmm - juuri näin - me suomalaiset olemme onnettoman sinisilmäisiä...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Hybridiuhkien osaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Lännen Medialle: Laissa olisi määriteltävä, kuka saa omistaa maata strategisten paikkojen lähellä

Tutkimusjohtaja Hanna Smithin mukaan tällaisia pakkoja ovat esimerkiksi sotilaalliset alueet, varuskunnat ja sähkömuuntajakokonaisuudet.
Tutkimusjohtaja

Hanna Smith
Hanna SmithYle
Suomen laissa olisi hyvä määritellä, miten lähellä strategisia paikkoja ulkomaalainen voi omistaa Suomessa maata, sanoo EU- ja Nato-maiden yhteisen Hybridiuhkien osaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith Lännen Medialle(siirryt toiseen palveluun).
Smith sanoo, että lainsäädännössä ei ole sanottu ulkomaalaisten omistusoikeudesta kansallisen turvallisuuden kannalta tärkeiden kohteiden lähellä. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi sotilaalliset alueet, varuskunnat ja sähkömuuntajakokonaisuudet.
Maanomistus on Smithin mukaan vain yksi esimerkki, miten lainsäädännössä on aukkoja, joita voidaan käyttää vahingoittamistarkoituksessa hyväksi.
Hybridiosaamiskeskuksen tuoreimmassa analyysipaperissa kiinnitetäänkin huomiota lainsäädännön aukkoihin ja miten niitä voi vahingoittamistarkoituksessa käyttää hyväksi. Analyysi julkaistaan lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti