tiistai 18. kesäkuuta 2019

Upea ilma - Kemin Selkäsaaressa tänään...

Perinteisten aamutoimien jälkeen lähdimme Selkäsaareen. Menomatkalla käväisin Kemin sosiaalitoimistossa Keskuspuistokadulla tarkastamassa sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouspöytäkirjan.
Tosiaan upea ilma ja kevyttä tuulta. Vedenpinta oli hiukan korkeammalla kuin viimeksi käydessämme.

Rantauduttuamme totesimme ison hirven käyneen rantahietikolla.

Mökille päästyämme pidimme suunnittelutauon, jonka aikana saimme nauttia monipuolisesta lintukonserttista.

Minä aloitin piha-alueen trimmeroinnin ja vaimoni tulistelupaikan lähialueen uudelleenjärjestelyn.

Savustimme ensimmäistä kertaa tälle kesälle pääasiassa pieniä - 200-300 g - ahvenia.
Olivathan ne hyviä.

Hyviä, oikeastaan kestäviä eivät sen sijaan ole nykyajan halpissavustuslaatikot. Meillä on saaressa kaksi savustuslaatikkoa. Vanhempi on kuin haulikolla ammuttu ja uudempi>kolme kertaa käytetty>saumat repeilevät. "Pingpong-tuotteet" on tehty hajoamaan.

Meillä on kotona tulistelupaikalla Kemin ammattioppilaitoksessa aikanaan tehty savustuslaatikko mallia "Unto Keskimölö". Se on hyvä, tukeva ja käytännöllinen. Kestää isältä pojalle, kukaties vielä pojanpojallekin.
Jos Ammattiopisto Lappiassa metalliosastolla vielä ruostumaton teräs taipuu savustuslaatikoiksi, täytyy syksyllä tilata yksi saareen...

Kopsin muutamia raitapökäleitä klapeiksi. Puuhommaa riittää seuraaviksi kerroiksi.


Lähtiessämme saaresta Jähti-alus nosti purjeita Kojukallion kohdalla ja ajoi Tornioon päin. Me käväisimme vilkaisemassa Katariinan ja Tommin uutta vierasmajaa rannan tuntumasta. Mukavan näköinen pikku mökki/maja...

Sovimme, että emme mene katiskaa kokemaan, joten voi olla, että huomenaamuna käväisen jigiongella ja kesäpilkillä. Silloin voin kokea myös em. katiskan.

Oli mukava saaressakäynti taas kerran. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti