maanantai 24. kesäkuuta 2019

Kiitti nyt riitti...

Perinteisten aamutoimien jälkeen kävin lapioimassa tontin kulmalta matopellosta kymmenisen matoa.
Sääskiä ei ollut mailla eikä halmeilla, mutta kohta ne inisivät korvissa. Ensimmäinen > kiitti nyt riitti.
Seuraavalla kerralla Karjalahden Prismassa käydessäni ostan purkin tai kaksi Master-onkimatoja. Toisin sanoen lopetan tontin kulmalla matohommat tälle kesälle...

Olin päättnyt lähteä kokemaan katiskan ja samalla istua jigiongella ja kesäpilkillä. 

Ajelin Hahtisaaresta Selkäsaaren pohjoispäädyn vesialueelle ja tarkistin katiskan. Hiukan ihmettelin katiskan sijaintia. Se oli noin 150 metriä "siirtynyt"/"siirretty" itäänpäin. Outo juttu. 
Onko katiskalla käynyt joku ohi ajellut "kotitarvekalastaja" - mene ja tiedä.
Katiska oli tyhjä, siinä ei ollut ensimmäistäkään kalaa. Toinen > kiitti nyt riitti. 

Nostin katiskan veneeseen ja vein sen saman tien mökkitontillemme. Siellä on nyt puuvaraston kupeessa kolme katiskaa. Saapa nähdä, pistänkö niitä enää veteen. Tämä alkukesä on ollut erittäin heikko katiskasaaliiden suhteen.

Mökkitontilla totesin, että viimekertainen tulistelupaikan betonirenkaan käsittely oli onnistunut. Seuraavalla kerralla teemme homman päätökseen...

Ajelin takaisin tutulle väylälle. Kevyt tuuli oli lähes pohoisesta, joten Kojukalliolta Ajoksen suuntaan kulkevalta väylältä annoin veneen lipua rannan suuntaan. Tutut pyyntivälineet olivat vedessä.

Melkein voi sanoa - ei nypyn nyppyä.

Ajoin "keskelle ei mitään" ja pistin ankkurin veteen. Kemin sisäsatama jäi selkäni taakse. Olin aika lähellä Selkäsaaren pohjoisrantaa. Pieniä ahvenia tuli muutamia. Päästin takaisin mereen. Lokki tuli seuraamaan touhujani.

Onkimadot loppuivat. Yhden pikkuahvenen käsittelin tuttuun tyylini. Pistin ahvenenlihaa koukkuihin. Eivät olleet isot ahvenet syönnillä. 

Tällä kerralla ei tullut kuin pieniä ahvenia. Päästin kaikki takaisin mereen. Yritin syöttää tuttua seuralaistani, lokkia, mutta eihän se saanut yhtään heittämistäni ahvenista kiinni. Varsinainen tumpelo....

Tämän alkukesän aamuonginnat eivät ole olleet kovin tuloksekkaita. Kolmas > kiitti nyt riitti.

Tälle kesälle en lähde enää aamuongelle, jos ei jostain syystä ole pakko. 

Todennäköisesti olen ollut aamuongella liian matalissa vesissä. Se on helposti korjattavissa. Toivottavasti saamme kaikuluotaimen pikapuolin kuntoon, se helpottaa olennaisesti liikkumista lähivesilläkin.

Kaikesta - kiitti nyt riitti - kommenteista huolimatta mukava tuolla oli käväistä...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti