keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Mitä tänään tähän asti...

Perinteisten aamutoimien jälkeen auringon tulltua pitkästä aikaa esiin, päätin aloittaa pihakeinun maalauksen valmistelevat työt.

Kyseinen pihakeinu tehtiin yli kahdeksan vuotta sitten meidän vanhan pihakeinun mittojen mukaan. Vanhan pihakeinun oli tehnyt edesmennyt naapurimme, Ilmari , Imppa Ylitalo. Hän teki niitä aikanaan useitakin lähinaapureille.

Niin - uusi pihakeinu tehtiin Ammattiopisto Lappian puupuolelle, taisipa olla eräänlainen opinnäytetyö. Tilasin niitä saman tien kolme: Yksi annettiin Tommille 40-vuotislahjaksi, yksi myytiin mökkinaapurille ja kolmas on meidän pihalla ollut kahdeksisen vuotta.

Aloitin entisten maalien irrottelun osittain rapaamalla, ajamalla rälläkällä ja konehiontalaitteella.
Totesin, että keinun puuosat ovat osittain aika märkiä, joten nyt on pakko malttaa antaa niiden kuivata ennen käsittelyä/maalausta. Muutama aurinkoinen päivä saa ihmeitä aikaa...


Koko päivä - eläkeläisen "työpäivä" eli 6 tuntia - siinä meni. Rapaamisessa käytin AITAKI-laatutuotteen prototyyppiaitakannatinta hyväksi. Ruostumattomasta teräksestä taannoin eli 1980-luvun puolessa välissä Kemin ammattioppilaitoksen levyseppä-hitsaaja-opintolinjalla taivuteltu kannatin oli erittäin "käteensopiva" em. tarkoitukseen. Eipä olisi uskonut, että näinkin voi tapahtua...

Töitä lopetellessani pihallemme käveli nuorimies, poikien ja meidänkin tuttu. Hän oli sopinut Tommin kanssa tapaamisen. Tommia odotellessa tuli puheeksi opetustehtävät. Hän on itse aineopettaja ja minä opetusalan eläkeläinen. 
Olemme optimistisia, että nyt lukkoonlyöty hallitus ymmärtää opetussektorin ongelmat - mm. kontaktituntien vähyyden...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti