tiistai 11. kesäkuuta 2019

Mitä tänään tähän asti...

Perinteisten aamutoimien jälkeen totesimme, että ilma on sen verran viileä, että emme lähde Selkäsaareen. Siellä odottavat kuusenkerkkä- ja puuhommat.

Siksipä edessä olivat tontin ruohonleikkuu- ja trimmeriasiat. Viimeisimmän on vaimoni hoitanut viime vuosina.
Vein huollossa olleen ruohonleikkurin Lallinperäntielle ja samalla kävin ajelemassa rantalaavulla saakka. Myrsky oli kaatanut muutamia puita.
Myrsky oli pistänyt osittain sivuun Paavonkarin venesataman kupeessa olevan projektiveneemme peiton. Kävin sitomassa sen uudestaan kiinni. 

Kemin kaupunki näyttää hätyyttelevän Paavonkarinkin maissa olevien veneiden omistajia. Elokuun loppuun mennessä pitäisi meidänkin löytää projektiveneellemme ratkaisu, vähintäänkin uusi säilytyspaikka.
Käy mielessä, että Kivelän Hannulta täytyy neuvotella "paljousalennus", sillä hän on aika monta kertaa siirtänyt em. projektivenettämme...

Kotiin ajellessani käännyin uteliaisuuttani Nällinrantaan Rantanällikatua pitkin. Olipa paljon uusia taloja. En ole alueella käynyt vuosikymmeniin.
Käännyttyäni takaisin Järvelän Juhani oli vaimonsa kanssa tonttinsa kupeessa. Pysähdyin ja tovin keskustelimme. Juhani kyseli, kävinkö rannassa asti. En käynyt. Kuulin, että siellä on hyvä veneen veteenlaskupaikka.
Todettakoon, että Järvelän Juhani toi loppukesästä 1981 muuttokuormamme täysperävaunurekallaan Kemiin paluurahtina Taipalsaaren Saimaanharjulta. Olimme sen ajan paluumuuttajia - hyvä niin...

Päätimme hetki sitten kerätä jonkin verran kuusenkerkkää ns. logokuusistamme, jotka ovat keskellä tonttiamme. Hyvää kuusenkerkkää näyttää olevan myös tontinkulmalla olevissa entisen joulukuusimetsän jäänteissä - ennen kolmetoista kuusta nyt viisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti