keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Venetsia syndrooma...

Katselimme alla olevan dokumentin Italian Venetsiasta. Samalla palautimme mieliin käyntiämme siellä Inter Rail-matkalla heinäkuussa 2003.

Asiaan liittyvänä olen kirjoittanut tekstin, mitä tapahtui Pyhän Markuksen aukiolla. Mielenkiintoinen tapahtumasarja kaiken kaikkiaan, jota on mukava sitten aikanaan vanhana muistella - edelleen...

Venetsian syndrooma 

  • 1 h 19 min
  • 28 pv
  • 12554 katselua
Maailman kaunein kaupunki on miljoonien turistien kohde, mutta asukkailleen lähes asumiskelvoton. Kunnianosoitus suurelle kaupungille ja sen viimeisten asukkaiden huumorille ja hengelle. O: Andreas Pichler. Saksa 2012.

Pätkä Wikipediatekstiä:
Venetsia (ital. Veneziaveneton kielellä Venesia) on Koillis-Italiassa Adrianmerenrannikolla sijaitseva kaupunki. Se on rakennettu 118 saarelle, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan keskellä Venetsian laguunia ja joita yhdistää toisiinsa 354 siltaa. Laguunin erottaa avomerestä pitkien ja kapeiden saarten jono, jonka saarista suurin on Lido.
Venetsia on Veneton alueen ja Venetsian metropolikaupungin pääkaupunki. Venetsiassa on noin 260 000 asukasta, joista vanhassakaupungissa (Centro storico) asuu noin 60 000Kaupunki muodostaa yhdessä Padovan kanssa noin 1,6 miljoonan asukkaan Padovan-Venetsian metropolialueen. Venetsian keskus on kuuluisa Piazza San Marco eli Pyhän Markuksen tori, jonka laidalla ovat Pyhän Markuksen kirkkokellotorni eli kampaniili ja Dogen palatsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti