maanantai 18. joulukuuta 2017

Brittikomentaja: Venäjä voisi pimentää Euroopan ja Yhdysvaltojen välisen internetliikenteen katkaisemalla kaapelit...

Hmmmmm - vai niin - sano...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista sellaisenaan:

Ulkomaat


Brittikomentaja: Venäjä voisi pimentää Euroopan ja Yhdysvaltojen välisen internetliikenteen katkaisemalla kaapelit

Venäläisalusten on raportoitu seilanneen toistuvasti Atlantin kaapeleiden läheisyydessä.
Venäjä on kehittänyt niin sanottuja vaihtoehtoisia sodankäynnin keinoja. Nyt Naton puolustuskomitean puheenjohtaja varoittaa, että se voisi vahingoittaa Atlantin ylittäviä internetyhteyksiä.
BRITTILÄISEN sotilaskomentajan mukaan Venäjä voisi pimentää Euroopan ja Yhdysvaltojen välisen internetliikenteen katkaisemalla Atlantin pohjassa kulkevat internetkaapelit.

”Vauraudellemme ja elämäntavallemme on olemassa uusi riski. Merenpohjassa risteilevien kaapeleiden katkaiseminen tai tuhoaminen vaurioittaisi välittömästi ja katastrofaalisesti niin kansainvälistä kauppaa kuin internetiäkin”, sotilasliitto Naton puolustuskomitean puheenjohtajaksi nimitetty Sir Stuart Peach sanoi sanomalehti Guardianin mukaan.
Stuart Peach
PEACHIN mukaan Venäjä on jatkanut vaihtoehtoisten sodankäynnin keinojen kehittämistä. Tällaisia epätavallisia keinoja ovat olleet esimerkiksi informaatiosodankäynti sekä tunnuksettomien ”vihreiden miesten” käyttö Ukrainassa.

Guardian kertoo, että venäläislaivoja on havaittu toistuvasti seilaamassa lähellä alueita, joilla Yhdysvaltojen ja Euroopan väliset kaapelit sijaitsevat. Siksi Britannian ja sen liittolaisten tulisi Stuartin mukaan modernisoida laivastojaan uhkakuvia vastaaviksi.

Brittiläisen Policy Exchangen laatiman raportin mukaan venäläiset sukellusveneet ovat ”operoineet aggressiivisesti” lähellä Atlantin kaapeleita. Raportti viittaa amerikkalaisiin tiedustelulähteisiin. Raportin mukaan Venäjä katkaisi myös Krimin pääkaapelin muuhun maailmaan ennen alueen valtaamista 2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti