keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Kohta viikko ilman Facebook-käyttöä...

WikiPedia-tekstilainaus:

Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu. Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden kuvallisen käyttäjäprofiilin luomiseen sekä yhteydenpitoon ystäviensä kanssa. Facebookissa on myös mahdollista liittyä erilaisiin yhteisöihin ja saada tietoa tulevista tapahtumista. Facebookin liikeidea on myydä mainostajille mahdollisuutta lähettää palvelun kautta käyttäjille kohdennettua mainontaa. Facebookin omistaja ja ylläpitäjä on Facebook Inc -yritys, jonka kotipaikka on Palo Altossa Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Facebookin perusti sen nykyinen toimitusjohtaja Mark Zuckerberg Harvardin yliopiston kampuksella yhdessä opiskelukavereidensa Eduardo

Katselin Yle Areenalta ULKOLINJA: FACEBOOK-DILEMMA-ohjelmat.

Totean lyhyesti, että edellä olevat ovat aiheellisia kysymyksiä, joihin ei ole löytynyt toistaiseksi vastauksia. 

Kyllä kehonkieli on merkityksellinen. Vuosien saatossa itseäni yhä enemmän suorastaan ärsyttää Mark Zuckerbergin olemus ja viestintä. Se on kertakaikkisen itseriittoista ja ylimielistä. Tuntuu siltä, että hän ei suostu ymmärtämään tuotteensa aiheuttamia globaalivaaroja. 
Hänelle ilmeisesti on tärkeintä, että Facebook-kirstuun ropisee rahaa välittämättä huolestuttavista lieveilmiöistä...

Itse lähdin mukaan vajaa kaksi vuotta sitten Facebook-kuvioihin. Se on tuntunut koko ajan "tikkuiselta", en kerta kaikkiaan ole päässyt asiaan. Siksi on uudelleenharkinnan paikka. 

Mikäli päätän lopullisesti irrottautua kuvioista, tuskin siitä aiheutuu minulle kovinkaan suuria vieroitusongelmia. Tuskin kouralliselle tekstieni/lainauksieni lukijoillekaan, tykkääjillekään...

Todettakoon, että tänään perjantaina 14.12.2018 en ole vilkaissutkaan Facebook-foorumia. Katsotaan, miten tästä eteenpäin...

Edelleen tänään lauantaina 15.12.2018 "Facebook-lakko" jatkuu. Voi olla, että informoin asiasta muutamia tuttujani lähiaikoina sähköpostin välityksellä.

Arvelen, että tänään sunnuntainakaan 16.12.2018 en näppäile yhteyksiä Facebook-foorumille. Tuntuu siltä, että tulen ihan hyvin toimeen ilmankin sitä. Intouduin eilen kirjoittamaan ja lähettämään liikkeelle artikkelin nimeltään ELÄKÖÖN UUSI KALENTERI. Mielenkiintoista seurata, julkaistaanko sitä "säällisessä" ajassa paikallislehdissä...

Tänään maanantaina 17.12.2018 oli pakko piipahtaa Facebook-foorumilla putsatakseni tiettyjä kommentteja - ei muuta...

Eilen tiistaina 18.12.2018 meni ilman Facebook-käyttöä.

Tänään keskiviikkona 19.12.2018 elämä ilman Facebook-käyttöä jatkunee. 

Tänään Yle Uutiset-sivustolta:
Sosiaalisen median jätti Facebook antoi vuosien ajan monille suuryrityksille laajemman pääsyn käyttäjiensä yksityisiin tietoihin kuin se on kertonut, paljastaa New York Times(siirryt toiseen palveluun).
Kymmeniä Facebookin entisiä työntekijöitä haastatellut ja yhtiön sisäisiä asiakirjoja haltuunsa saanut lehti kertoo Facebookin tehneen yli 150 yrityksen kanssa sopimuksia tietojen jakamisesta.
Käytännössä Facebook antoi teknologiajäteille kuten Microsoftille ja Amazonille poikkeusluvan kiertää yksityisyyssääntöjään.
Facebook on ollut tänä vuonna useiden tietosuojaskandaalien kourissa. Yhtiö on kuitenkin vakuuttanut, että käyttäjät pystyvät hallitsemaan omia tietojaan.
Tänään lisää Helsingin Sanomista:

Paperit paljastavat, että Facebook on vuosien varrella jakanut tietojamme ”kumppaneilleen” vielä hövelimmin kuin tähän asti on tiedetty. Juttu listaa litanian yksityiskohtia, joista jokainen herättää uusia kysymyksiä:
  • Facebook antoi Spotifyn, Netflixin ja kanadalaispankin lukea, luoda ja poistaa käyttäjien yksityisviestejä. Yritykset myös näkivät, keitä oli mukana käyttäjän keskusteluissa.
  • Verkkoyhtiö Yahoo sai tarkasteltavakseen kunkin käyttäjän ystävien Facebook-päivitykset reaaliajassa.
  • Verkkokauppa Amazon sai käyttöönsä Facebook-käyttäjien yhteystietoja näiden ystävien kautta.
  • Facebook sai esimerkiksi Amazonilta, Yahoolta ja kiinalaiselta Huaweilta tietoja näiden käyttäjien yhteyksistä Facebookin ulkopuolella. Tietojen perusteella käyttäjille suositeltiin ihmisiä, jotka nämä ”saattavat tuntea”.
ERITYISEN pelottava on tieto siitä, että Facebook on avannut yhtiön ulkopuolisille ilmeisesti puolihuomaamatta pääsyn yksityisviesteihin. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti