torstai 20. joulukuuta 2018

Kuolema - lähiomaisen, ystävän, tuttavan kuolema on aina yllätyksellinen...

Olemme kohtapuolin lähdössä ystävämme siunaustilaisuuteen Peurasaaren kappeliin raskain mielin ja ajatuksin.
Sen jälkeen osallistumme vainajan pienimuotoiseen muistotilaisuuteen...

Jatkoa edelliseen:

Kyllä - pitkäaikainen ystävämme Margit Knihtilä o.s. Niskanen siunattiin haudan lepoon tänään iltapäivällä. Saattajina oli runsaslukuinen lähisukulaisjoukko ja muutamia ystäviä.
Merihovissa pidetty muistotilaisuus oli erittäin lämminhenkinen tapahtuma, jossa Margittia muisteltiin lukuisin puhein.

Itse en pitänyt puhetta. Miksi? Siksi, että Margittiin ja hänen edesmenneeseen aviomieheen Vilho, Viljami, Vilikki Knihtilään - entiseen kalakaveriini - olisi ollut paljon henkilökohtaisia muistoja ja puheestani olisi tullut tilaisuuteen aivan liian monisananainen, pitkä.

Jos kuitenkin olisin pitänyt puheen, se olisi ollut jatkumo siihen muistopuheeseeni, jonka Margitin pyynnöstä pidin Vilikin muistotilaisuudessa Kemin seurakuntakeskuksessa. Siinä muun ohessa toin avoimesti esiin, että Vilikki oli se henkilö, joka aikanaan "houkutteli", psyykkasi minut kuntapolitiikkaan vuonna 2000. Hän sanoi minulle:"Valitsetpa minkä puolueen tahansa, minä äänestän sinua."
Viimeksi käytyihin kuntavaaleihin 2017 tein itse enemmän töitä kuin koskaan. Tein jopa oman kuntavaalimainoksen. Sellaisen annoin myös Margitille käydessäni vaimoni Tuulan kanssa hänen luonaan kahvittelemassa.
Myöhemmin hän sanoi tehneensä poikkeuksellisen äänestypäätöksen nimenomaan kevään 2017 kuntavaaleissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti