maanantai 31. joulukuuta 2018

Vuoden 2018 henkilökohtainen "tilinpäätös"...

Kirjoitin vuosi sitten vuoden 2017 henkilökohtaisessa "tilinpäätöksessä" monista sellaisista asioista, jotka olivat jääneet mieltä askarruttamaan ja joita päätin myöhäisemmässä vaiheessa analysoida.
Kovin syvällisiä analysointeja en ole tosin tehnyt, mutta kieltämättä vuoden 2017 kuntavaalit ja niissä henkilökohtainen - tosi surkea äänisaalis - on silloin tällöin käynyt mielessä. 
Miksi? 
Siksi, että koskaan aikaisemmin vuoden 2000 jälkeen en ollut tyhnyt niin paljon vaalimenestyksen eteen töitä kuin alkuvuodesta 2017. Mutta äänisaaliini oli pienin koskaan.
Taisinpa taannoin ja myöhemminkin kirjoittaa ikärasismista. Nuorten ehdokkaiden läpimurto oli selvääkin selvempi.

No olenhan tosin Kemiisä kahden tärkeän lautakunnan - omasta mielestäni tärkeimpien lautakuntien - varsinainen jäsen eli sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä tarkastuslautakunnan jäsen tällä vaalikaudella. Siinä on kyllä luottamustyösarkaa ihan riittämiin eläkepäivillä ollessani.

Olen ollut mukana Länsi-Pohjan Insinöörit ry:n toiminnassa, hallituksessa. Siinä jatkan vielä vuoden 2019. Jatkan myös Insinööriliiton järjestövaliokuntaan varajäseneksi vuoden 2019.. Olen ollut Insinööriliiton kuvioissa mukana 1970-luvun alkupuolelta lähtien. Eiköhän nuo tehtävät ala olla sitten niin sanotusti pulkassa.

Tätä vuotta ovat hallinneet kuolemat. Lähiomaiseni eli veljeni kuolema, pitkäaikaisen ystävämme kuolema sekä tuttuvamme kuolema. Kaikkien edellämainittujen olisi suonut vielä elää täysipainoista elämää...

Vuosi 2018 on merkinnyt Kemille paljon, vaikka talouden osalta kaupunki ei pääse henkseleitä paukuttelemaan, oikeastaan päinvastoin.
Kaidin odotus Kemin Ajokseen on rehellisesti sanottuna hiipunut, vaikka lopullista rakentamispäätöstä ei toki ole haudattukaan.
Vuoden 2018 loppupuolella Metsä Groupin ulostulo selvitystöineen oli miellyttävä yllätys. Toivottavasti selvitykset merkitsevät aikanaan uuden biotuotetehtaan rakentamista "Äänekosken malliin" Kemiin.

Matkailu vetää, on voimissaan - hyvä niin. Ympärivuotinen Lumilinna nousee Mansikkanokalle ja kesämatkailulle haetaan uusia kuvioita.. 

Meri-Lapin kuntien taannoiset sotepäätökset ovat kuohuttaneet mieliä koko vuoden eikä loppua ole näköpiirissä.

Ei tuo kulunut vuosi 2018 ole oikeastaan hassumpi ollut perhetasolla. Olen vaimoni kanssa päässyt toteuttamaan monia uusia asioita Haukkarissa omakotitontillamme ja Selkäsaaressa mökkitontillamme.
Molemmissa töitä riittää niin paljon kuin viitsii ja jaksaa tehdä. Arvelen, että vuonna 2019 niidenkin osalta tapahtuu edelleen myönteistä kehitystä.

Pojat perheineen touhuavat tahoillaan omia aktiviteettejaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti