maanantai 1. huhtikuuta 2019

Uusi kirja paljastaa Donald Trumpin golfhuijaamisen laajuuden...

Hmmmmm - niinpä - mutta hänhän onkin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump! Pikku jekku golfhuijaamisenkin muodossa varsinkin näin Aprillipäivänä ei ole pahitteeksi...
Suora nettilainaus Heslsingin Sanomista sellaisenaan:
Urheilu

Uusi kirja paljastaa Donald Trumpin golfhuijaamisen laajuuden: ”Jos Trumpin tasoitus on 2,8, kuningatar Elisabet on seiväshyppääjä”

Sports Illustratedin entinen urheilutoimittaja Rick Reilly on kirjoittanut kirjan Trumpin golfaamisesta.

YHDYSVALTOJEN presidentti Donald Trump on tunnetusti innokas golfari, mutta miehen käyttämät keinot voiton tavoittelussa ja oman paremmuuden osoittamisessa eivät oikein kestä päivänvaloa.

Mies muun muassa ottaa toistuvasti uusintalyöntejä, jos suoritus ei miellytä. Hän on myös ottanut golfmestaruuden omiin nimiinsä, vaikkei pelannut koko kisassa.

Trumpin laajamittaisesta huijaamisesta on siis kerrottu aiemminkin, mutta nyt Sports Illustratedin entinen urheilutoimittaja Rick Reilly on kirjoittanut kirjan Trumpin golfin peluusta (Commander in Cheat: How Golf Explains Trump). New York Post nostaa esiin muutamia kohtia tiistaina ilmestyvästä kirjasta.

REILLYN mukaan Trump on golfin suurin huijari.
”Sanoa, että Trump huijaa, on sama kuin sanoisi Michael Phelpsin uivan”, Reilly kirjoittaa viitaten 23-kertaiseen uinnin olympiavoittajaan.

”Trump huijaa, kun ihmiset katsovat ja kun he eivät katso. Hän huijaa, halusit tai et. Jos pelaat hänen kanssaan, hän huijaa.”

REILLY on itsekin pelannut Trumpin kanssa aikanaan, ja kirjaa varten hän kertoo haastatelleensa kymmeniä amatööri- ja ammattilaispelaajia.

Hän nostaa esiin muun muassa Trumpin uskomattoman hyvän tasoituksen 2,8 ja ottaa vertailukohdaksi yhden kaikkien aikojen pelaajan Jack Nicklausin. Nicklaus, 79, voitti urallaan ennätykselliset 18 major-turnausta, ja hänen tasoituksensa on 3,4.

”Jos Trumpin tasoitus on 2,8, kuningatar Elisabet on seiväshyppääjä”, Reilly tiivistää viitaten Britannian 92-vuotiaaseen hallitsijaan.

Epäonnistuneiden suoritusten uusimisen lisäksi Trumpin pallot tuntuvat päätyvän aina varsin hyville paikoille riippumatta siitä, mihin lyönti näyttää pallon lähettävän.
”Ei ole väliä, kuinka kauas metsään hän lyö, pallo on aina keskellä väylää, kun tulemme paikalla”, norjalainen huippugolfaaja Suzann Pettersen sanoo kirjassa.

TRUMP ei tosin jätä huijaamista siihen, vaan hän pilaa myös vastustajansa pelin. Reilly kertoo kirjassa esimerkin pelistä ESPN-kanavan selostajan Mike Tiricon kanssa.

Tirico löi loistavan avauksen, joka lähetti pallon suoraan 210-metrisen reiän viheriölle. Viheriötä ei kuitenkaan näkynyt avauspaikalta, ja pelaajien saavuttua viheriölle, löytyikin Tiricon pallo noin 45 metrin päässä sivussa olleesta hiekkaesteestä.

Tirico kertoo kirjassa Trumpin mailapojan lähestyneen häntä kierroksen jälkeen.

”Tiedätkö sen lyönnin viidennellä reiällä?” hän kysyi minulta.

”Se oli noin kolmen metrin päässä reiästä. Näin, kun Trump heitti pallon bunkkeriin.”

TRUMPILLA on lisäksi suuria ongelmia golfetiketin kanssa. Hän ajaa golfautolla viheriölle eikä koskaan ota lippalakkiaan päästä kätellessä vastustajaansa.

Lakki pysyy päässä myös klubirakennuksessa kierroksen jälkeen, mikä voi liittyä pelkoon ilmavan kampauksen kärsimisestä kierroksen aikana.

TRUMP omistaa 14 golfkenttää, ja huijaaminen ulottuu niihinkin. Trump Washington -kentällä on esimerkiksi muistomerkki paikalla kuolleille sisällissodan uhreille, vaikka monet historian tutkijat ovat vahvistaneet, ettei paikassa käyty mitään taistelua.

Bedminsterissä sijaitsevalla kentällä puolestaan kerrotaan kuuluisan kenttäsuunnittelijan Rick Fazion todenneen kentän olleen hänen paras luomuksensa.

”En usko, että muotoilin asian aivan noin”, Fazio kommentoi Reillylle.

MONI Trumpin kanssa pelannut ammattilainen on tosin myöntänyt, että presidentti on oikeasti varsin hyvä pelaaja, mutta miehen uusintalyöntien ja muun huijaamisen vuoksi todellisesta tasosta on vaikea päästä perille.

Miksi Trump sitten kuitenkin huijaa? Reilly tarjoaa asiaan varsin yksinkertaisen selityksen.

”Kuten pyöräilysortsit, golf paljastaa miehestä melko paljon.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti