sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Mitä tänään tähän asti...

Perinteisten aamutoimien yhteydessä - istuskellessani aamukahvilla ja lukiessani "vanhoja" lehtiä eli lauantaista Lapin Kansaa ja Lounais-Lappia - kiinnitin huomiota, että linnut tutkiskelivat uutta linnunpönttöä pihakoivun kyljessä - hyvä niin.

Aloittaessani valmistautumisen Kemin kulttuurikeskukseen lähtöön otin vanhan palvelijan, Citizen-merkkisen vetokellon esiin. Se oli jo eilen osoittanut "hyytymisen merkkejä" ja nyt aamulla se pysähtyi kokonaan. Totta tosiaan - vanha Citizen-merkkinen miesten rannekello - perinteinen vetokello. 
Se on toiminut tähän saakka - vuosikymmeniä - ihan hyvin. Se huollettiin kauan sitten Ypyällä. Niin Kemissä oli aikanaan Kemin Kultapaja, sittemmin Kulta- ja Hopeasepänliike Teemu Ypyä.

Nyt tulee mietintään, kannattaako kelloa enää huollattaa vai onko ostettava uusi vastaavan tyyppinen mutta patterikello. Alkuviikosta on pakko ainakin käydä kellosepältä asiaa kysymässä.

Vaimoni alkoi valmistautua Selkäsaaressa käyntiin. Upea kevätilma ja merenjäällä hyvä kävellenkin liikkua...

________________

Kyllä oli hyvä Keskustan tapahtuma Kemin kulttuurikeskuksen tänään klo 11-14 välisenä aikana.
Kahvittelua ja jutustelua Iris Cafessa klo 11-12. Ennen varsinaisen vaalitilaisuuden alkua minulla oli mahdollisuus jututtaa mm. EU-ehdokasta Janne Kaisanlahtea, ihan mukava juttutuokio...

Isolta näytöltä tuli Suomen Keskusta rp:n virallinen vaalivideo, vaikuttava esitys.

Rakastan tätä maata - Suomen arvoisia tekoja - Suomen Keskusta - eipä tuota voi juuri pistää paremmaksi...

Isossa auditoriossa Keskustan puheenjohtaja piti klo 12 jälkeen noin puolen tunnin mittaisen vaalitsemppipuheen. Siinä oli tunnetta ja nimenomaan asiaa.
Peräpohjolan piirin entinen, pitkäaikainen puheenjohtaja Pekka Pelttari johdatteli Lapin vaalipiirin Keskustan kansanedustajaehdokkaat itse asiaan. Mukavanrentoa menoa. 

Neljästätoista ehdokkaasta oli Kemissä paikanpäällä kymmenen. Mielestäni ehdokkaat esiintyivät kaikki edukseen.
Lisäksi paikalla oli kolme Keskustan EU-vaaliehdokasta, jotka esittelivät itsensä ja tavoitteensa.

Oli musiikkiesityksiä kahteenkin otteeseen ja yllätysnumerona EU-ehdokas Anna Sirkiän upea lauluesitys.

Tilaisuuden lopuksi vielä Pekka Pelttari ja Tommi Lepojärvi esittivät näkemyksiään meneillään olevista eduskuntavaaleista.
Keskustaa höykyttävät tahot/teot perustuvat tietämättömyyteen ja pessimistisyyteen.

Tilaisuus päättyi yhteislauluun Kymmenen virran maa. Hyvä tilaisuus, kannatti lähteä...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti