sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Mitä tänään tähän asti...

Perinteisten aamutoimien jälkeen ajattelin tänään pitää vapaapäivän pihahommista. Saapa nähdä, onnistunko ajatuksissani...

No joka tapauksessa tein vaimoni kanssa pitkästä aikaa pienen kävelylenkin. Itse vaihdoin talvikengät lenkkareihin ja pistin kävelysauvoihin kumitötsät kärkiin.
Ajattelimme ensin mennä Kraaseliin, mutta tuuli puhalsi niin kylmästi, että käännyimme kävelemään moottoritien vartta kotiinpäin.

Paljon oli maassa kauriinjälkiä, pensaistoissa pikkulintuja ja tien vierästä lehahti lentoon joku iso kanalintukin. Istutetuista männyistä suurin osa näytti olevan latvaviallisia - nimenomaan pienimmät... 

Möylyntien päätyyn päästyämme näimme keski-ikäisen mieshenkilön jakavan luettavaa postilaatikkoihin.
Kainuunkadulle käännyttyämme kyseinen mieshenkilö kysäisi, otammeko luettavaa. Totesin, että luettavaa on nykyään liiankin kanssa, mutta eipä tuo lisä ole pahitteeksi. Hän tyrkkäsi käteeni Työkansan Sanomat-lehden.

Päärakennuksen terassilla kahvittelun yhteydessä lueskelin hetki sitten em. lehteä. Olen niitä lueskellut aikaisemminkin ja aina tulee tunne, että lehden artikkeleissa ei pääsääntöisesti eletä tässä maailmassa.

Niin - niinhän siinä sitten kävi, että menin vähäksi aikaa pihalle suunnittelemaan lähitulevaa. Muun muassa puiden ja pensaiden karsimista ja siteeksi lumien hajottamista tontin reuna-aluilta.
Perunapellon/ryytimaan alueella ollessani en malttanut pistolapiolla kokeilla, löytyykö matoja.
Kyllä ja paljon! Saattaa olla, että ainakaan alkukesästä ei tarvitse Karjalahden Prismasta lähteä onkimatoja ostamaan. Tosin viime, tosi kuivan kesän kokemuksin Prisman madot toimivat tosi hyvin...
Lunta kerrostalon puoleisella sivulla hajottaessani kuulin kerrostalon tuttavalta, että Selkäsaaren ja Kojukallion välissä jo vesi lainehtii. 
Hyvä niin, täytyypä kohta traileri-pulpettivene-yhdistelmä siirtää kakkosliittymään kevättarkistuksia varten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti