sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Mitä tänään tähän asti...

Aamulla herättyäni mietiskelin, mistä ihmeestä nuo kaaosmaiset unet tulevat. Unet, joista on tosi mukava huojentuneena herätä.
Ilmeisesti tuo televisio ja netti ovat pääsyylliset. Muun muassa viime yönä yksi unistani liittyi sekasortoiseen Pariisiin, jossa olimme lomailemassa. No eipä ihme: Notre Damen katedraalipalo, keltaliivisekoilijat, jne. ...

Muuten oli rauhallinen sunnuntaiaamu, Pääsiäispäivä. Ei ole ollut oikeastaan mitään tekemistä, paitsi että perinteisten aamutoimien jälkeen päätin pistää työasun päälle ja lähteä pihalle kesää tekemään - taas kerran. 

Nyt oli tosin hiukan ihan tähdellistä asiaakin. Tommi soitti eilen illalla tuovansa peräkärryn Kainuunkadulle tänään, hyvä niin, sillä sille on kohtapuolin käyttöä oksien/risujen siirtämisessä tontilta Kemin Energian alueelle Karjalahdelle.
Siistin hiukan tonttimme pääliittymää, jotta peräkärry saadaan siirretyksi tutulle paikalle.

Kerrostalonaapuri kävi juttelemassa. Juttelumme oli pääasiassa vanhojen muistelua. Hän kysyi:"Oliko Pietiläisen Arska sinulla lyskässä opettajana?" Kerroin, että kyllä oli, fysiikan tunneilla muun muassa "ammuimme haupitsilla" kaupungista Ajoksen kärkeen. Näin vuosikymmenien takaa ihan mukavia muistoja, vaikka oppi ei tainnut joka vaiheessa mennä perille. Se ei ollut opettajasta kiinni vaan itsestäni. Opiskelu ei aina ollut ykkösasia. Naapurini kertoi Aarne Pietiläisen olleen heidän perhetuttunsa, loppujen lopuksi mukava ihmisenä, vaikka opettajan roolissa olikin aika tiukanpuoleinen.
Naapurin kanssa emme puhuneet - yllätys kyllä - sanaakaan politiikkaa.

Kohta Tommi saapui uusvanhan pakettiautonsa kanssa peräkärry perässä. Työnsimme sen tuttuun paikkaan odottelemaan alkukesän käyttöä...

Sanotaan, että minkä tänään voit tehdä, älä jätä sitä huomiseen. Totta, tuonko aina muistaisi. 
No välillä tulee tehdyksi sellaistakin, jonka kyllä ehtisi tehdä myöhemminkin. Tänään muun muassa tein sellaita.
Päärakennuksen autotallissa oleva pulpettiveneen akku on käynyt silloin tällöin mielenpäällä. Tänään sen latasin varmuuden vuoksi. Se oli melkein täysi, mutta tulipa tehdyksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti