keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Putin kommentoi ensi kertaa erikoissyyttäjä Muellerin Venäjä-raporttia...

Hmmmmm - vai niin - odotellaan nyt asiakirjojen julkistamista ensi...
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:
Ulkomaat

Putin kommentoi ensi kertaa erikoissyyttäjä Muellerin Venäjä-raporttia: ”Paljon melua tyhjästä”

Muellerin raportti ei löytänyt todisteita Trumpin kampanjan ja Venäjän yhteyksistä mutta osoitti, että Venäjä vaikutti presidentinvaaleihin.


VENÄJÄN presidentti Vladimir Putinin mukaan hänelle oli selvää, että erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinta ei löytäisi yhteyttä Venäjän ja Donald Trumpin presidentinvaalikampanjan väliltä.

”Olemme sanoneet alusta asti, että tutkintakomissio ei löydä mitään. Kukaan ei tiedä paremmin kuin me, että Venäjä ei sekaantunut mihinkään vaaleihin”, Putin sanoi keskiviikkona Pietarissa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Putinin mukaan Muellerin lähes kaksi vuotta kestänyt tutkinta oli ”paljon melua tyhjästä”, ja väitteet Trumpin ja Venäjän vehkeilystä ”silkkaa kotimaiselle yleisölle suunnattua hölynpölyä, jota käytettiin kotimaan politiikan valtataisteluun Yhdysvalloissa”, hän sanoi brittilehti The Guardianin mukaan.

Hän kommentoi maaliskuussa valmistuneen tutkinnan tuloksia ensimmäistä kertaa.
RAPORTTIA ei ole toistaiseksi julkaistu. Oikeusministeri William Barr julkaisi tuoreeltaan tiivistelmän, jonka mukaan tutkinta ei löytänyt todisteita, että Trumpin kampanja olisi tehnyt yhteistyötä Venäjän kanssa. 
Raportti ei ottanut kantaa siihen, onko presidentti estänyt oikeuden toteutumisen.

Muellerin tutkinta osoitti kuitenkin, että Venäjä vaikutti Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Venäjän sotilastiedustelun 12 hakkeria on saanut syytteen Yhdysvaltain demokraattipuolueen tietojen varastamisesta ja niiden vuotamisesta eteenpäin. Syytteitä on nostettu myös 13:a venäläistä vastaan valeuutisten levittämisestä.

Lisäksi useita Trumpin entisiä avustajia on syytetty ja tuomittu. Tuomiot eivät ole liittyneet vehkeilyyn Venäjän kanssa, vaan koskevat esimerkiksi talousrikoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti