perjantai 27. toukokuuta 2016

Putin: EU tarvitsee Venäjää menestyäkseen...

Alla olevassa artikkelissa Putin toteaa: ”Monipuolisen yhteistyön palauttamiseksi pitäisi hylätä yksipuoliset ja tehottomat suhteet. Toisen mielipiteitä ja intressejä pitäisi kunnioittaa aidosti.”

Mitähän tuo edllinen mahtaa tarkoittaa?

EU:n ja Venäjän ongelmat alkoivat pienten vihreiden, tunnuksemattomien miesten Krimin niemimaan valloituksesta, Itä-Ukrainan jäätyneestä konfliktista, joka on täysin Venäjän peukalon alla, jatkuvasta, systemaattisesta patologisesta valehtelusta, jne. ...
EU:n Venäjä-vastaiset pakoitteet todennäköisesti jatkuvat, vaikka ne mm. Suomea rassaavat kohtuuttomasti. 
 

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Putin: EU tarvitsee Venäjää menestyäkseen

Putin toivoi kreikkalaisessa Kathimerini-sanomalehdessä myös uutta energiayhteistyötä ja Venäjän kansalaisten viisumisääntöjen lieventämistä.

ULKOMAAT 


EUROOPAN UNIONI
 ei olisi maailmanlaajuisesti merkittävä toimija ilman Venäjän apua, sanoo presidentti Vladimir Putin.
Uutistoimisto AFP:n mukaan Putin esitti arvionsa kreikkalaisessa Kathimerini-sanomalehdessä perjantaina alkavan kaksipäiväisen Kreikan-vierailunsa alla torstaina.
”Jotta vanha manner voi säilyttää ansaitun asemansa uudessa kansainvälisessä todellisuudessa, sen on yhdistettävä kaikkien Euroopan valtioiden voimavarat, myös Venäjän.”
Lisäksi Putin toivoi uutta energiayhteistyötä Euroopan kanssa ja Venäjän kansalaisten viisumisääntöjen lieventämistä Euroopan-matkoilla.
PUTIN kertoi myös, ettei hän usko Venäjällä ja EU:lla olevan ongelmia, joita ei voisi ratkaista.
”Monipuolisen yhteistyön palauttamiseksi pitäisi hylätä yksipuoliset ja tehottomat suhteet. Toisen mielipiteitä ja intressejä pitäisi kunnioittaa aidosti.”
EU:n ja Venäjän välit ovat olleet erityisen tulehtuneet vuodesta 2014, jolloin unioni otti käyttöön Venäjän-vastaiset pakotteet Ukrainan sodan vuoksi. Venäjän pankkeihin sekä puolustus- ja energiapolitiikkaan kohdistuvat pakotteet ovat lakkaamassa heinäkuussa, ja EU-johtajat keskustelevat niiden mahdollisesta jatkamisesta kesäkuussa.
PUTIN tapaa perjantaina Ateenassa Kreikan presidentin Prokopis Pavlopoulosin ja pääministerin Alexis Tsiprasin.
Kathimerini-lehti arvelee, että Kreikan-vierailun aikana saatetaan allekirjoittaa venäläisen öljy-yhtiön Rosneftin ja kreikkalaisen Hellenic Petroleumin välinen sopimus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti