keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Insinööriliitossa kytee kapina – Porokari aiotaan syrjäyttää perjantaina...

Hmmmmm - vai näin se sitten homma etenee...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Insinööriliitossa kytee kapina – Porokari aiotaan syrjäyttää perjantaina

Puheenjohtaja Pertti Porokarin asema heiluu.

KOTIMAA  
JARNO MELA / LEHTIKUVA
Pertti Porokari
Pertti Porokari

INSINÖÖRILIITON pitkäaikaisen puheenjohtajan Pertti Porokarin asema liiton johdossa heiluu. Joukko puheenjohtajaan tyytymättömiä jäsenjärjestöjä on valmistautunut syrjäyttämään Porokarin perjantaina pidettävässä edustajakokouksessa, kaksi toisistaan riippumatonta lähdettä kertoo Helsingin Sanomille.
HS:n tietojen mukaan tarkoituksena on erottaa liiton hallitus ja sen jälkeen Porokari. Eräs asiaa läheisesti tunteva lähde sanoo, että tyytymättömyys Porokariin on ”hyvin laajaa”.
”Kyllä tämä on ihan vakava tilanne”, hän sanoo.
TAUSTALLA on pitkä keskustelu siitä, mihin keskusjärjestöön Insinööriliiton pitäisi kuulua.

Porokarin syrjäyttämistä ajavat jäsenjärjestöt haluavat liiton pysyä korkeasti koulutettujen Akavan jäsenjärjestönä. 70000 jäsenellään Insinööriliitto on Akavan toiseksi suuri jäsenliitto.

Vuodesta 2007 liittoa luotsannut Porokari taas on aktiivisesti mukana SAK:n ja STTK:n liittojen puuhaamassa uudessa keskusjärjestössä. Hän on suurjärjestön ohjausryhmän varapuheenjohtaja. Akavan enemmistö ei ole halunnut lähteä mukaan uuteen keskusjärjestöön.
ERIMIELISYYDET liiton kotiosoitteesta tulivat pintaan edellisen kerran marraskuun puheenjohtajavaalissa. Tuolloin Porokari voitti vastaehdokkaansa äänin 44–28, ja keskeinen linjaero ehdokkaiden välillä oli juuri suhtautuminen uuteen keskusjärjestöön.
Akavasta eroaminen saattaisi johtaa myös Insinööriliiton hajoamiseen. Maaliskuussa joukko insinöörejä perusti ammattiliitto Akavan Insinöörit ry:n, jonka tarkoituksena on turvata insinööreille myös jatkossa mahdollisuus järjestäytyä keskusjärjestö Akavaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti