Alla olevassa artikkelissa todetaan: Kasvua haittaavat heikko kysyntä sekä rakenteelliset ongelmat, ja lisäksi siihen kohdistuu useita talouteen liittymättömiä ”monimutkaistavia tekijöitä”.Lausunnossa tekijöiksi nimetään esimerkiksi Brexit, kärjistyneet geopoliittiset konfliktit sekä terrorismi ja pakolaiskriisi.
Brexit on edellä mainituista vähäisin ongelma, koska Britannia pysyy EU:ssa tosin kohtalaisen tiukan äänestystuloksen jälkeen...
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunatuna:
G7-maat pitävät Brexitiä vakavana riskinä maailmantaloudelle
Johtavien teollisuusmaiden mukaan esimerkiksi Britannian mahdollinen EU-ero ja kärjistyneet konfliktit vaikeuttavat talouskriisistä toipumista.
REUTERS
MAAILMANLAAJUINEN talouskasvu on G7-maiden keskeisin tavoite, jota uhkaa esimerkiksi Britannian mahdollinen EU-ero. Kokouksensa perjantaina päättäneiden G7-maiden mukaan Brexit, eli Britannian irtautuminen unionista, haittaisi kansainvälisten investointien ja maailmankaupan kasvua sekä niiden luomia työpaikkoja.
Seitsemän johtavan teollisuusmaan kokouksen loppulausunnon mukaan maailmantalouden toipuminen jatkuu, mutta kasvu on vaatimatonta ja epätasaista. Kasvua haittaavat heikko kysyntä sekä rakenteelliset ongelmat, ja lisäksi siihen kohdistuu useita talouteen liittymättömiä ”monimutkaistavia tekijöitä”. Lausunnossa tekijöiksi nimetään esimerkiksi Brexit, kärjistyneet geopoliittiset konfliktit sekä terrorismi ja pakolaiskriisi.
G7-ryhmään kuuluvat Kanada, Ranska, Saksa, Italia, Japani, Britannia, Yhdysvallat sekä EU. Kaksipäiväinen kokous järjestettiin Japanin Ise-Shimassa.
BREXIT ei ollut kokouksen muodollisella asialistalla. Kokoukseen osallistuneen Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi perjantaina uutistoimisto AFP:n mukaan, että johtajien keskuudessa on kuitenkin yksimielisyys siitä, ettei Britannian haluta jättävän unionia.
Britannian pääministeri David Cameron korosti kokouksessa olevansa edelleen vakaasti EU:ssa pysymisen kannalla.
Uutistoimisto Reutersin mukaan Cameronin entinen avustaja on sanonut pääministerin salaa kannattavan EU-eroa, mutta Cameron kielsi väitteen tiedotustilaisuudessa.
Uutistoimisto Reutersin mukaan Cameronin entinen avustaja on sanonut pääministerin salaa kannattavan EU-eroa, mutta Cameron kielsi väitteen tiedotustilaisuudessa.
Myös Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ja Englannin keskuspankki ovat varoittaneet mahdollisen EU-eron kielteisistä talousvaikutuksista.
G7-maat ilmoittavat lausunnossaan myös sitoutuneensa jatkamaan pakolaisten tukemista. Uutistoimisto Reuters kertoo Merkelin sanoneen, että G7 kiinnittää tänä vuonna erityishuomiota Irakiin, josta merkittävä osa Eurooppaan saapuvista pakolaisista on kotoisin.
Torstaina G7-maat muun muassa varoittivat Kiinaa Etelä-Kiinan meren tilanteesta.
Maa on ajautunut merellä aluekiistoihin Japanin ja useiden Kaakkois-Aasian maiden kanssa.
Maa on ajautunut merellä aluekiistoihin Japanin ja useiden Kaakkois-Aasian maiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti