lauantai 28. toukokuuta 2016

Fotofynteesi jyllää taas Meri-Lapissakin...

Elämä maapallolla perustuu fotosynteesiin.

Pätkä Wikipediatekstiä:


Kasveissa yhteyttäminen tapahtuu erityisesti lehdissä, jotka sisältävätviherhiukkasia eli kloroplasteja.
Fotosynteesi on Auringon valoenergialla tapahtuvaa yhteyttämistä, erotuksena kemosynteesistä, joka hyödyntää epäorgaanisten aineiden hapettamisesta vapautuvaa energiaa.Fotosynteesissä vihreät kasvit ja jotkin muut eliöt, kuten levätsyanobakteerit ja eräätbakteerit, sitovat auringon säteilyenergiaa orgaanisten yhdisteiden kemialliseksi energiaksi. Yleisin fotosyneesin muoto on oksygeeninen fotosynteesi, jossa hiilidioksidista ja vedestä syntesoidaan hiilihydraatteja, kuten sokereita ja tärkkelystä, ja sivutuotteena syntyy happea.
Tärkeimpänä fotosynteesin tuloksena on, että valon fotonien energia saadaan sidotuksi pysyvään, varastoitavaan muotoon myöhempää käyttöä varten. Tämän energian avulla eliö tuottaa myös kaikki monimutkaisemmat yhdisteet, kuten selluloosaproteiinit ja lipidit.
Kasveilla yhteyttäminen tapahtuu viherhiukkasissa eli kloroplasteissa. Ne sisältävät valoherkkää pigmenttiä, lehtivihreää eli klorofylliä.


Fotosynteesireaktiossa kasvien vihreissä osissa syntyy yksinkertaisia sokeriyhdisteitä/glukoosia ja happea (O2) > veden (H2O), hiilidioksidin (CO2) ja auringonvalon säteilyenergian vaikutuksesta.

Sivulauseessa todettakoon myös, että Suomi elää metsästä/metsässä nyt ja tulevaisuudessa. Metsäteollisuuden rooli ja asema on lähitulevaisuudessakin vahva, joten sen markkinointia ja imagoa on tuettava erilaisilla kansallisilla ja osittain kansainvälisilläkin keinoilla, koska suomalaiset metsäteollisuusyritykset ovat yhä enenevässä määrin globalisoituneet.

Perinteinen savupiipputeollisuus muuttaa muotoaan.

Lapsissa ja nuorissa on meidän tulevaisuutemme, joten heillä, myös urbaaneilla cityihmisillä on oltava selkeä kuva mm. maamme metsäteollisuudesta, jolla on myös oleellinen merkitys em. alan työvoiman rekrytoinnissa lähitulevaisuudessa.

Alalle on saatava hyvä opiskelija-aines ja sitä kautta jatkossa paras mahdollinen ammattityövoima säilyttääksemme em. teollisuusalan kilpailukyvyn.

Em. osatekijällä on ratkaiseva merkitys monien suomalaisten kuntien ja kaupunkien lähitulevaisuuteen, koska konsernitason päätökset tehdään yhä kauempana…

Uusia puuhun liittyviä prosesseja on saatava toteutukseen – biodieselprosessi on yksi lupaavimmista.

Asiallisesti toteutettuna em. asiakokonaisuus on todellinen Raha Sampo vuosikymmeniksi eteenpäin, mikäli niin päätämme ja todella haluamme…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti