perjantai 15. marraskuuta 2019

"Soihdunkantajia" tarvitaan kipeästi...

Kävipä hetki sitten mielessä 1990-luvun alkupuolen ammatillinen koulutustapahtuma Tallinnassa. Ammatillisten Oppilaitosten Insinöörit AOI ry järjesti Viron opetusviranomaisten kanssa koulutustapahtumia vuoroin Suomessa vuoroin Virossa.
Eräässä Tallinnassa järjestetyssä koulutustapahtumassa oli yhtenä luennoitsijana silloisen Nokian "matkasaarnaaja" Markus Westelund. 
Hän piti mielestäni erinomaisen esityksen, jonka yhteydessä hän piirteli lennokkaasti kalvoja. Yhdessä kalvossa hän esitti Gaussin-kellokäyrän avulla ihmistyyppejä...

Hän totesi vapaasti muisteltuna, että meissä on hyvin vähän - korkeintaan 10% - niin sanottuja soihdunkantajia. 
Niitä ihmisiä, jotka pyrkivät omalla aktiivisuudellaan, innovatiivisuudellaan hakemaan ongelmiin ratkaisuja. He ovat nykyajattelulla niitä ihmisiä, jotka käärivät hihat ja pistävät tuulemaan. 
He ovat niitä ihmisiä, jotka eivät jää jahkailemaan ja tupisemaan:"Ei tästä kuitenkaan tule mitään, ei tämä kannata, annetaan olla, ..."

He panevat niin sanotutsti haisemaan...

Seurattuani viime vuosina muutamien ryhmittymien toimintaa osittain aika läheltäkin totean, että soihdunkantajia tarvitaan kipeästi - nyt jos koskaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti