maanantai 18. marraskuuta 2019

Kaupantekopohdiskelua...

Kaupantekoon yleisellä tasolla liittyy olennaisena osana neuvottelu. Neuvottelu, jossa ostajalla ja myyjällä on mahdollisuus perustella ostettavan/myytävän kohteen ominaisuuksia omalta kantiltaan.
Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, kysymyksessä on sanelu. Sanelu, josta ei mielestäni ole mitään hyvää sanottavaa/kirjoitettavaa.

Varsinkin asuntokaupassa kiinteistövälittäjän rooli on erittäin tärkeä.

Olen ollut tekemisissä monien ammatti-ihmisten kanssa. Pohdiskelin hetki sitten kiinteistövälittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia.
Luonnollisesti muun muassa koulutustausta ja kokemus alalta ovat tärkeitä, mutta tärkeimmäksi itse asetan kyvyn asettua tasapuolisesti myyjän ja ostajan asemaan - olla todella välittäjä - aistia monimutkaista palapelikokonaisuutta.
Palapelikokonaisuutta, jossa toivottavasti palaset loksahtavat aikanaan kaupanhieronnassa paikoilleen > syntyy kauppa.

Olen tähänastisen elämäni aikana ollut tekemisissä muutaman kiinteistövälittäjän kanssa. Kaikki vapaasti muisteltuina ovat olleet hyvin erilaisia persoonia.
Myyntiprosessin aikana kiinteistövälittäjän vaihto ei välttämättä aina ole onnistunut ratkaisu.

Kyllä kiinteistövälittäjällä täytyy olla pelisilmää jättää ottamatta vastaan järjettömän alhaisia  tarjousehdotuksia. Niitä "kokeillaan kepillä jäätä"-ehdotuksia.
Tarjousehdotuksia, jotka suorastaan loukkaavat myyjän näkemyksiä hintatasosta. Kyllä tällainen on, pitää olla aistittavissa vähintäänkin siten, että kysytään ennakkoon myyjän näkemys asiaan. Se on ammattitaitoa jos mikä!

Totta! Myyjä hyväksyy tai hylkää järjettömänkin tarjousehdotuksen. Myyjän ollessa kuolinpesä, asia ei välttämättä ole yksinkertainen...
Olen usein kirjoittanut, että vihaan turhaa työtä, ponnistelua ja vaivannäköä kuin ruttoa.
Juuri tällä hetkellä on pakko todeta, että sitä olen tehnyt Kalkkinokan rivitaloasunnon myyntiin saattamiseksi yli puolitoista vuotta.

Aistin vahvasti - kuntotarkastus/Isäänöinti/vakuutusyhtiö - kolmiyhteyden.

Vakuutusyhtiön äärimmäisen nuiva suhtautuminen tekemäämme remonttiin oli järkyttävä.
Jotain sentään hyvääkin: Olen erittäin tyytyväinen ammattimiehemme sekä VARMAKOTI-työpanokseen.
Yritän tämän viikon aikana nollata kaiken kaikkiaan yli viiden vuoden tietyt tapahtumat ajatuksistani...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti