maanantai 1. kesäkuuta 2020

Mitä tänään tähän asti...

Perinteisten aamutoimien jälkeen kannoin päärakennuksen autotallista olevat, haltuumme joutuneet maalatut katto- ja seinäpaneelijämät. Lastasin ne kesäautomme lavalle, sillä olin lähdössä viemään niitä Selkäsaareen. Tavoitteeni on tuunata taannoin kesämökin päätyyn pikapikaa rakentamaani kevytkatosta.

Kävin tontin kulmalta kaivamassa parikymmentä matoa, sillä ajattelin samalla reissulla vilkaista katiskat ja istahtaa hetken aikaa ongella.

Kyllä - Hahtisaaressa olivat Tommi ja Katariina myös lähdössä saareen. Kannoin tavarat laiturille/veneeseen ja menoksi edellisten perässä saareen.

Ajelin tuttua reittiä pitkin. Rantaa lähestyessäni oli pakko sammuttaa moottori, sillä vedenpinta oli eilistä matalemmalla ja tuntui siltä, että vedenalainen hiekkapankki oli siirtynyt osittain menoväylälle. 
Väylä kaipaa ruoppausta ja tietysti rantaan se kauan kaivattu Pohjoislaituri. Vajaa kymmen vuotta sitten silloinen kaupungingeodeetti sanoi, että ei ainakaan kymmeneen vuoteen.
Nykyinen kaupungingeodeetti antaa ymmärtää, että ei lähiaikoina. Jos ennustaa pitäisi, niin pohjoislaituri on kukaties rakennettu vuonna 2030..

Vein laudat mökille ja ajelin katsomaan ensimmäisen katiskan. Muutama ahven, joista pari otin isoon muoviämpäriin, joka oli täynnä kylmää vettä.

Tuttua eko-ongintaa. Ajelin Selkäsaaren pohjoisrannan tuntumaan, paikkaan, jossa talvelle kulkee latu. Annoin kevyen etelätuulen tuoda venettä Kojukallio-Ajos väylä tuntumaan. Minulla oli kaksi jigionkea ja pilkki vedessä. Pieniä ahvenia tuli jokaisella pyyntivälineellä. 

Ankkuroiduin ja pistin "särkipilkin" veteen. Siinä on tavallinen koukku. Tuli pieniä ahvenia ja kaksi säkeä. Ajattelin ne käsitellä siivuiksi, mutta kuinka ollakaan, olin jättänyt Fiskarsin kalanperkaussakset autoon.
Miksi?
Siksi, että ajelin taas "sokkona", sillä en pistänyt uutta enkä vanhaa kaikuluotainta päälle, En ottanut edes näyttöjä mukaan. Niin nämä ja em. kalanperkaussakset jäivät kesäautomme välitilaan.
Kotipihalla/maalla kuivaharjoittelu ei saanut minua vakuuttuneeksi kaikulaitteiden toiminnasta.

Täytyy pyytää asiantuntijaa näyttämään laitteiden toimivuus "kädestä pitäen". Nuo mainokset ja You Tube-videot ovat kyllä mahtavia...

Lähelle tullut lokki sai särkiherkkupalan.

Niin - pikkuahventa tuli ja päästin ne mereen takaisin. Toisessa katiskassa oli paljon pientä ahventa, otin sieltä muutaman suurimman, mutta loppujen lopuksi kaadoin kaikki takaisin mereen. Päivän hyvä työ tuli tehdyksi...

Mukava merellä pistäytyminen. Anteeksi, tuli taas pitkähkö teksti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti