maanantai 15. kesäkuuta 2020

Mitä tänään tähän asti...

Perinteisten aamutoimien jälkeen päätin lähteä käväisemään Selkäsaaressa. Miksi taas sinne?
Siksi, että olin tietoinen kaivinkonemiehen olevan työn touhussa lähellä olevalla rantatontilla, jonne tuodaan Hahtisaaresta kesämökin tarvikkeet proomulla.
Kyllä - ajettuani Hatisaareen siellä oli ison kuusamolaisrekan kuormapurku käynnissä. Kemiläisnosturikuorma-auto oli myös paikalla. Niin ja kaivinkonemieskin oli seuraamassa tilannetta.
Proomua kuulemma odoteltiin. Olihan se reteli! En ole aiemmin nähnyt kahden ison, ruostuneen öljysäiliön seilaavan merellä. Kyllähän siihen tavaraa mahtui kohtalaisen paljon. Kyseistä proomua työnsi jämären tuntuinen moottorivene/pieni hinaaja...

Niin - olen em. kaivinkonemiehen kanssa sopinut viime syksynä tonttimme läheisyydessä kolmen ison kiven siirtämisestä. Piirsin hänelle asiasta oheistuksena kartankin. Hän sanoi viime viikonvaihteessa kartan olevan hänellä kaivinkoneen ohjaamossa tallella - hyvä niin.
Toivottavasti hän ehtii asian hoitaa proomunpurku-urakan - ilmeisesti kaksi kuormaa Hahtisaaresta Selkäsaaren pohjoispäätyyn - jälkeen...

Ajelin poukamaamme ja nousin mökkitontille. Aloitin välittömästi oman työrupeamani. Nyt se iso kivikin siirtyi oikeaan paikkaan.
Pistin tulistelupaikalle kevyet tulet hyttysiä karkoittaakseni. Se toimi. Lisäksi otin varastosta käyttöön "hyttyspäähineen" - Made in China. Katselin maailmaa tiheän verko takaa. Hyttyset olivat ihmeissään, kun eivät päässeet iskemään niskaan eivätkä kasvoihin. Sekin toimi.

Oman työrupeamani ja evästelyn päätteeksi käväisin rannalla sauvakävellen katselemassa, kun kaivinkoneella purettiin ensimmäistä proomulastia. Porukkaa oli kuin muurahaisia työn touhussa. Minua alkoi väsyttää. 
Lähinnä siksi, kun ajatuksissa kävi lähimmät viikot/kuukaudet naapureiden mökkisavotassa. 

Jos itse vielä saareen rakentaisin/rakennuttaisin, tekisin kaikki aivan toisella tavalla.

Mukava saaressa pistäytyminen taas kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti