sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Toukokuun viimeinen päivä ja tälle alkukesälle ensimmäinen käynti Kemin Selkäsaaressa...

Toukokuun viimeinen päivä ja tälle alkukesälle ensimmäinen käynti Kemin Selkäsaaressa...

Kyllä - perinteisten aamutoimien jälkeen aloimme tehdä lähtöä Hahtisaareen ja sieltä Selkäsaareen.

Hahtisaaressa kärräsimme viisi säkkiä Biolanin puutarhamultaa laiturille/veneesen.
Samalla kotipihalla yli kaksikymmentä vuotta tulistelupaikalla ollut ruostumattomasta teräksestä Kemin ammattioppilaitoksessa valmistettu savustuslaatikko siirrettiin saareen...
Miksi?
Siksi, että saaressa kaksi "markettisavustuslaatikkoa"=halpislaatikkoa vääntyilee ja toinen on kuin minihauleilla läpiammuttu.

Olipa mukava ajella virallista väylää pitkin "sokkona", sillä emme pistäneet uutta emmekä vanhaa kaikuluotainta päälle, emme ottaneet edes näyttöjä mukaan. 
Miksi? 
Siksi, että kotipihalla/maalla kuivaharjoittelu ei saanut minua vakuuttuneeksi laitteiden toiminnasta.

Kojukallion edessä talven autonuppoamispaikalla oli katiskamerkki. Voi olla, että auto oli jo haettu kuivumaan ja paikalle oli jätetty katiska, mene ja tiedä.

Käännyimme kolmannelta punaiselta merimerkiltä suoraan tuttua rantakoivua kohti. Nostin konetta varmuuden vuoksi trimmillä ylös. Ajoimme rantaan saakka, vesi oli sen verran korkealla.

Rantahietikolla oli hirvenjälkiä. Tavaraa ylös vesikärryillä kärrätessämme totesimme nousureitillämme poikkeuksellisen paljon, useassa paikassa hirvenpapanoita. Tontilla totesimme myös kaikki lehtipuualut latvojen osalta syödyiksi. Olivat varmaan maistuneet hyviltä.

Mökki talven jäljiltä kunnossa. Ympäristöä siistiessämme kiinnitimme huomiota lintukonserttiin. Poikkeuksellisen paljon oli lähistöllä räkättirastaita.
Vaimoni totesi:"Tulehan vilkaisemaan!" 
Pohjoisen puolen katoksen parrun päällä oli kuusi pesänalkua. Totta - rivitalo ja ilmeisesti asialla juuri räkättirastaat. Oikeastaan yksi pesistä oli valmiin näköinen. 
Jätimme pesät paikoilleen. Jos ei lisärakentamista tapahdu, poistamme keskeneräiset pesät...
Korpit eivät tulleet meitä moikkaamaan tällä kerralla. Tontilla on useita liinnunpönttöjä. Ainakin yhdessä näytti olevan asukkaat.

Emme intoutuneet liiaksi touhuamaan. Kahvittelun ja hetken olemisen jälkeen teimme lähtöä.
Otin varastosta kalastusvälineet ja pihalta puuvaraston päältä kaksi vanhaa "markettikatiskaa" mukaan.
Jätimme ne tutuille vesille... 
Täytyy lähipäivinä käydä vilkaisemassa, onko kalaa ollut liikenteessä, josko samalla reissulla vähän kokeilisi jigionkimista ja kesäpilkkimistä.

Oli mukava saarikäynti.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti