torstai 21. toukokuuta 2020

Ensimmäisten kuntavaalieni jälkeen vuonna 2000...

Ensimmäisten kuntavaalieni jälkeen vuonna 2000 odotukseni olivat lautakuntapaikkojen suhteen korkealla.
Ajattelin koulutus- ja työtaustani otettavan huomioon - insinöörikoulutus ja kymmenien vuosien opetustyö ammatillisella opetussektorilla..

Ohjauduin silloiseen kulttuuriasiainlautakuntaan. Kukaties taustalla oli tieto toiminnastani Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994- osa-alueella.
Näin jälkikäteen muistellen aloituslautakunta oli eräänlainen harjoittelupaikka, totuttelu kuntapäätöksentekoon. Pelin henki alkoi hahmottua aika nopeasti. Nokkimisjärjestys oli selvääkin selvempi...

Kun olen kertonut nyt lähestyvistä kuntavaaleista tuntemilleni henkilöille, minulta on saatettu kysyä:"Osaanko minä, kun en ole koskaan ollut mukana näissä kuvioissa?" 

"Osaat, aivan varmasti osaat, sillä kovimmatkin kuntapäättäjät, ykkösnyrkit ovat hekin olleet joskus ensimmäistä kertaa kuvioissa mukana. Sitä he eivät välttämättä aina muista vauhtisokeudessaan." olen todennut.
Olen saattanut lisätä:"Lautakuntatyöskentelyssä pärjää erinomaisesti tekemällä yhteistyötä, tutustumalla käsiteltäviin asioihin ja olemalla oma itsensä. Kaikkea ei voi kukaan tietää, kannattaa kysyä." 
Sama pätee valtuustossa ja kaupunginhallituksessakin, joissa kokemus ja suurten asiakokonaisuuksien hahmottaminen tulevat lisäksi arvoon arvaamattomaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti