torstai 7. toukokuuta 2020

Renkaanvaihtoa tai sitten ei...

Perinteisten aamutoimien jälkeen lähdimme pihalle touhuamaan. Minä lumi- ja jäähommiin ja vaimoni kuivien paikkojen rapsutukseen.

Kuitenkin kesken lumihommien = turhauttavien lumihommien kävi mielessäni josko vaihdan Land Roveriin kesärenkaat alle.

Muistin aivan varmasti, mihin olin rengasmutterihylsyn teleskooppivarrella pannut eli vaimoni tekemään mustaan tarvikepussiin. Pussi esiin kesäautomme välitilasta, mutta eihän siellä ollut tarvittavaa työkalua, oli toki aikanaan varaamani jatkovarsi, putkenpätkä ja toinen rengasmutterityökalu.
Mitä ihmettä, missä em. työkalu mahtaa olla - varmuuden vuoksi tutkin päärakennuksen autotallissa olevan Mersun takakontin. 
Kyllä vaahtosammuttimen alla oli - toinen musta tarvikepussi - niin ja juuri siellä mitä pitikin...

Muistin oikein, mutta sitä en muistanut, että pusseja olikin kaksi.

Kerroin vaimolleni, että olin ilmeisesti laittanut kunnon renkaanvaihtovarusteet Mersun takakonttiin käydessämme kaksi kesää sitten ensimmäistä kertaa sukukokouksessa Kainuussa Ristijärvellä...

Olen aikaisemmin maininnut, että Land Roverin tunkki on "äläskelpoisen" oloinen. Testasin sitä, kyllä kai sillä auton saa asiallisesti ylös ja alaskin.

Saapa nähdä, intoudunko vielä tälle päivälle rengashommiin...

Niinhän siinä kävi, että renkaat on vaihdettu. Olihan äheltämistä "kevyttunkilla".

Kävi mielessä, että FI-kisoissa neljä rengasta vaihtuu muutamassa sekunnissa. Ammattimies hyvillä välineillä vaihtaa renkaat ilmeisesti 15-30 minuutissa. Tällainen meikäläinen rauhalliseen tahtiin tunnissa kahdessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti