keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Joka vanhoja muistelee sitä...

Vanhaa muistelua:

Aikanaan työssä ja ammattiyhdistyskuvioissa ollessani päätin pitää Itä-Pasilassa ns. suljettujen ovien taidenäyttelyn severomorskilaiskuvataideystävieni Anatoly Sergienkon ja Ivan Voronin tauluilla. 
Sain siihen mahdollisuuden silloisen, nykyisin edesmenneen OKKA-säätiön toimitusjohtajan Kimmo Harran avustuksella.
OKKA-säätiö hallinnoi osaa entisestä TVK-kiinteistöstä, jonne kahteen, isoon, yhdistettyyn kokoushuoneeseen pystytimme taidenäyttelyn - apuna minulla oli vaimoni Tuula ja poikani Timo. 
Mielestäni taulukooste oli hyvä, osittain erinomainen. Tavoitteena oli, että Helsingissä, Itä-Pasilassa kokousreissulla ollessani esittelen valikoiduille ryhmille tauluja...

Ns. suljettujen ovien taidenäyttely avattiin joulukuussa vuonna 2007 Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki ja purettiin 05.11.2010.

Miten onnistuin toimissani? Mahdollisesti kerron siitä joskus myöhemmin. Sen toki voin jo paljastaa, että kohtalaisen suuresta määrästä kutsutuista vain kourallinen vaivautui paikalle. He olivat kiireisiä, oikeastaan superkiireisiä siihenkin maailman aikaan.

Mistä em. muisteleminen lähti liikkeelle?

Siitä, että tänään 16.10.2019 lueskelin Helsingin Sanomista aihetta UUSI PASILA. Onhan kyseinen alue muuttunut! Varsinkin jos muistelee sitä 1970-luvun alkupuolelta, jolloin siinä taisi olla raidepari ja vanha asemarakennus, joka sittemmin siirrettiin sivummalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti