lauantai 8. syyskuuta 2018

Selkäsaaressa tänään...

Olemme viimeksi käyneet Selkäsaaressa keskiviikkona 05.09.2018. Olimme päättäneet toteuttaa tänään saaressa sieni-, kivi- ja savusturupeaman.

Ajelimme Hahtisaaresta lähes tyvenessä vedessä. Vedenpinta oli alhaalla, joten rantautumisessa oli oltava taas varovainen. Trimmillä moottori aikaisin ylös ja sammuksiin, loppumatka airolla sauvoen...
Ennen rantautumista iso korppi tuli meitä tervehtimään suuren koivun latvaan. Rantahietikolla oli hirvensorkanjälkiä...
Köpöttelimme vähäisten kantamusten kanssa terassille. Valmistauduimme em. työrupeamaan.
Olipa mukava rauhoittua pihaterassilla ja nauttia tilkka punaviintä, eilisiä Haaparannan tuliaisia.

Vaimoni lähti sienimetsään, korppi tuntui seuraavan häntä äänistä päätellen. Minä kaivoin pari kiveä ylös ja lähdin rantaan kärrätäkseni savipitoista kunttaa. Intouduin kärräämään sitä kolme kuormaa.
Kaivoin loppujen lopuksi ylös kolme sellaista kiveä, joiden monttuihin täytemaata tarvittiin välittömästi. Asettelin alustavasti kiviä terassilta lähtevien "pitkospuiden/lankkujen" vierustalle. 

Vaimoni saapui hyvän sienisaaliin kanssa. Hirvikärpäset ovat ilmestyneet maisemiin. Pieni myyrä vilisteli myös tontilla. Sellaista ei ole näkynyt moneen vuoteen.  

Vaimoni istutti pari kivikkokasvia Kekkilän multakasaan kivien kupeeseen. Hän pohdiskeli uusien kasvien talven yli selviämistä, aika näyttää.

Minä tein hyvät tulet tulistelupaikalle, koska tavoitteena oli savustus ja halstraus ensimmäistä kertaa ahvenilla. Savustukseen otimme uuden, käyttämättömän savustuslaatikon käyttöön.
Molemmat operaation onnistuivat kohtuullisesti. Ahvenia terassilla syödessämme Tommin vaimo Katariina tuli sienimetsästä mökkinaapurirouvan kanssa. Ihan mukava rupatteluhetki pihaterassilla. Annoimme muutamia ahvenia mukaan, toivottavasti heillekin maistuivat...

Nyt oli helppo lähteä "omasta rannasta", sillä oli melkein tyventä. Tosin soutamaan joutui matalassa vedessä viisikymmentä metriä. 
Kojukallion kohdalla sisätaman suunnasta tuli iso "ökyvene" vastaan aika haipakkaa aiheuttaen aikamoiset aallot. Ei auttanut muuta kuin kääntää oma vene vasta-aaltoon. 

Oli mukava mökkireissu, tätäkin on vanhana mukava muistella...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti