keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Omakotitalon kodinkoneet, varusteet uusiutuvat...

Asumme omakotitalossa, joka on rakennettu vuonna 1982. Nykyisin tontilla on myös varastorakennus ja Pikkupuoli. Olemme asuneet päärakennuksessamme tähän saakka 36 vuotta. 
Mikään ei ole ikuista, sen olemme vuosikymmenien aikana joutuneet toteamaan mm. kodinkoneiden osalta.

Ensimmäisenä jouduimme uusimaan lämminvesivaraajan, siitä on parikymmentä vuotta aikaa. Seuraavaksi meni vaihtoon sähkökiuas. Sitten pesukone. Sen jälkeen sähköhella. Kaksi viimeksimainittua viitisentoista vuotta sitten.

Niin - taannoin saimme mikroaaltouunin. Sen vaihdoimme=ostimme uuden, nykyaikaisen kaksi, kolme vuotta sitten. Kodin viihde-elektroniikka on uusittu harvakseltaan.
Eteisen vessan wc-pytty on uusittu, saunan pesuhuoneen wc-pytty on myös vastikään uusittu.

Tänään keskiviikkona oli vuorossa jääkaappi-pakastin-yhdistelmän uusiminen.  Paikallisesta Expert-liikkeestä, Niskalan Radio ja Sähkö-kodinkoneliikkeestä ostimme eilen Siemens-merkkisen, vähäenergiakulutuksisen yhdistelmäkaapin. 
Se tuli juuri hetki sitten sovittuna aikana. Nostin vanhan kaapin pihalle ja uuden kaapin sisään em. liikkeen nuorenmiehen/autokuskin kanssa.

Erittäin hyvin palvellut Elektro-Helios-laitteisto vietiin pois kierrätykseen, vaikka sillä olisi vielä "kitkutellut" jotenkuten. Alhaalla olevan pakastinosan oven kanssa on ollut ongelmia pitkään ja se on ollut pois käytöstä, koska kodinkonehuoneessa on tavallinen lattiapakastin.
Elektro-Heliosta on aikanaan jouduttu pariin kertaan "seppäämään", mutta omakotitalomme laitteista se on ollut ehdottomasti kestävin.

Keittiön aktiivihiilisuotimilla varustettu liesituuletin kukaties jossakin vaihessa syytä vaihtaa tavalliseen. Se merkitsee ilmanvaihtohormin rakentamista/vetämistä läpi katon. 

Niin - muodin mukana emme ole em. laitteita uusineet. Osalla olisi kyllä hätätilassa tullut toimeen hiukan pitempäänkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti