lauantai 22. syyskuuta 2018

Joka vanhoja muistelee, sitä ...

Aikanaan työssä ja ammattiyhdistyskuvioissa ollessani päätin pitää Itä-Pasilassa ns. suljettujen ovien taidenäyttelyn severomorskilaiskuvataideystävieni Anatoly Sergienkon ja Ivan Voronin tauluilla. 
Sain siihen mahdollisuuden silloisen, nykyisin edesmenneen OKKA-säätiön toimitusjohtajan Kimmo Harran avustuksella.
OKKA-säätiö hallinnoi osaa entisestä TVK-kiinteistöstä, jonne kahteen, isoon, yhdistettyyn kokoushuoneeseen pystytimme taidenäyttelyn - apuna minulla oli vaimoni Tuula ja poikani Timo. 
Mielestäni taulukooste oli hyvä, osittain erinomainen. Tavoitteena oli, että Helsingissä, Itä-Pasilassa kokousreissulla ollessani esittelen valikoiduille ryhmille tauluja...


Ns. suljettujen ovien taidenäyttely avattiin joulukuussa vuonna 2007 Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki ja purettiin 05.11.2010.

Miten onnistuin toimissani? Mahdollisesti kerron siitä joskus myöhemmin. Sen toki voin jo paljastaa, että kohtalaisen suuresta määrästä kutsutuista vain kourallinen vaivautui paikalle. He olivat kiireisiä, oikeastaan superkiireisiä siihenkin maailman aikaan.

Mistä em. muisteleminen lähti liikkeelle?

Takkahuoneeseen aamulla puita sisään kantaessani näin ja kuulin pätkän Aamu tv:n ohjelmaa. Siinä toimittaja Jari Korkki haastatteli ammattiliitto PAMin puheenjohtajaa Ann Seliniä.

Mikäli oikein muistan, muun muassa em. henkilön aikanaan kutsuin tauluja katsomaan.

Voi olla, että kommentoin myöhemmin em. haastattelun populistista hurskastelua ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti