maanantai 17. syyskuuta 2018

Kauppa- yms. reissulla tänään Kemin keskustassa...

Oli asiaa kaupungille. Vaimoni kävi Kemin kulttuurikeskuksessa ottamassa kopioita omista sukutaustoistaan ja lähetti ne nuoremmalle pojallemme Timolle. Samalla Helsinkiin lähti perinteinen "kuukausikirje" lastenlapsille Laurille ja Annalle.

Minä ajelin Kemin Citymarkettiin Telian toimipisteelle kyselemään "vastaostamastani"  NOKIA 800-älypuhelimesta.
Palveluvuoroa odotellessani entinen tekuaikainen oppilaani kyseli, onko edesmenneen veljeni rivitaloasunto jo Kalkkinokalta myyty. Kerroin, että ei ole, mutta eiköhän tuolle asunnolle löydy ostaja. Hän kertoi läheisyydestä kaksikin asuntoa menneen nopealla aikataululla kaupaksi.
Kerroin hänelle, että hinnan pitäisi olla kohdallaan, sillä siinä on jo ennakkoon otettu huomioon pienen pintaremontin tarve. Asumisen jäljet tulevat näkyviin, kun asunto täydellisesti tyhjennetään. Luonnollisesti ostaja tuunaa asuntoa "omannäköiseksi" pinnoiltaan - ainakin osittain...

Jututin Telian myyntitykkiä. Niinhän siinä kävi, että puhelimeeni ei saa enää tiettyjä päivityksiä, joten mm. videopätkien katselu ei onnistu. Nuorimies kertoi erittäin asiallisesti, mitä olisi tarkoituksenmukaista tehdä. 
Se merkinnee operaattorin vaihtumista Elisalta Telialle ja pahimmassa/parhaassa tapauksessa uuden älypuhelimen ostoa. Laskelmien mukaan ottaen huomioon myön reitittimen kautta tulevat nettipalvelut, kuukaisimaksu alenisi noin 20%. Asia on mietinnässäni.
Todettakoon, että vaimoni vaihtoi operaattoria noin viikko sitten, ymmärtääkseni kaikki sujui ihan asiallisesti... 

Kävimme myös Kemin Lidlissä. Vaimoni mentyä ostoksille, viereen ilmestyi iso maatoauto. Mörckin Juksu oli menossa evästä ostamaan. Sanoi menevänsä hirvikämpälle. Juksun mentyä kauppaan kuskin paikalle siirtyi komea mustavalkoinen koira - lienee hirvikoira - joka hiljaa viisaasti katseli ympäristön touhuja. Juksun tullessa takaisin koira hyppäsi välittömästi takapenkille.

Kaupungilla ajellessamme en voinut olla kiinnittämättä huomiota puhelimen käyttöön ajaessa. Lähes jokainen jutteli puhelimeen ajaessaan. Eräässä risteyksessä lisäksi pari autoa tuli reippaasti vasemmalta peräkanaa, olivat ilmeisti toispaikkanuntalaisia.

Mukava kaupungisskäynti taas kerran...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti