sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Kemin sarjakuvakeskus taas vaakalaudalla...

Pitäisikö minun rivikemiläisenä olla huolestunut Kemin sarjakuvakeskuksen lähitulevaisuudesta?

Asian taustaa: Itse en ole oikeastaan lukenut sarjakuvia vuosikymmeniin, en lue niitä oikeastaan koskaan erilaisista julkaisuista/lehdistä, en ole vaivautunut käymään edes Kemin sarjakuvakeskuksen tiloissa, jne. mutta...

Olen toki aistinut, että kaupunkimme on profiloitunut sarjakuvakaupungiksi - hyvä niin.
Olen tutustunut kaupungin historiaan mm. edellä mainittuun profiloitumiseen liittyvänä ja olen huolestuneena seurannut vuosien saatossa sarjakuvakeskuksen taistelua taloudellisia realiteetteja vastaan.

Kemin kaupungin talous kyntää tällä hetkellä tosi syvällä ja kaikki tarpeellinen ja "tarpeeton" joutuu suurennuslasin alle...

Luin vuoden takaisesta aineistosta muun muassa alla olevaa:

SARJAKUVAKESKUKSEN KEHITTÄMISEN TAVOITTEET 

Kemin sarjakuvakeskus ry:n tavoitteena on luoda Kemiin matkailua tukeva, entistä vetovoimaisempi ja mielenkiintoisempi sarjakuvanäyttely myymälöineen. Tavoitteena on tuoda esille sarjakuvailmaisun monet mahdollisuudet. Sarjakuvakeskuksen ja sarjakuvanäyttelyn ensimmäisenä kehittämisen tavoitteena on saada vakiinnutettua toiminta sellaiseen muotoon, että pidemmän tähtäimen markkinointi-, myynti- ja yhteistyö eri matkailutoimijoiden kanssa on mahdollista. 
Toisessa vaiheessa tavoitteena on saada kasvatettua kassavirtaa siinä määrin, että avustusten ja apurahojen tarve vähenisi vuosi vuodelta.

Hyviä tavoitteita, joihin liittyvänä totean, että Kemin sarjakuvakeskuksesta on saatava koko Meri-Lapin yksikkö, jossa matkailualan ja yritystoiminnan rooli on voimakkaasti esillä.
Samaan kategoriaan liitän Kemin kaupunginteatterin, jolla on murhetta tilaratkaisujen osalta ihan kohtuuttomasti tällä hetkellä. 
Teatterinkin osalta on vihdoinkin haettava aito ratkaisumalli Meri-Lappi-ajatuksella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti