perjantai 10. tammikuuta 2020

Mitä yhteistä on lyhenteillä Buk ja Tor-M1...

Ukraina heinäkuu 2014:
Malesialainen lento MH17 pudotettiin Ukrainan ilmatilassa, 283 ihmistä kuoli, joista 193 oli hollantilaisia. Hollanti vastasi tutkinnasta, jonka johtopäätös oli se, että koneen pudotti venäläinen Buk-ilmatorjuntaohjus. Se ammuttiin Itä-Ukrainan separatistialueelta venäläisen it-yksikön toimesta.

Iran tammikuu 2020:
Ukrainalaisen International Airlines -yhtiön matkustajakone syöksyi maahan varhain keskiviikkona 08.01.2020 pian nousun jälkeen. Kone oli matkalla Iranin pääkaupungista Teheranista Kiovaan. Kaikki koneessa olleet 176 ihmistä kuolivat.

Uhreista 82 oli iranilaisia, 63 kanadalaisia, 11 ukrainalaisia, 10 ruotsalaisia, neljä afganistanilaisia, kolme saksalaisia ja kolme brittejä.

Mediatietojen mukaan iranilaiset ampuivat lentokoneen alas tarkoituksella/vahingossa venäläisvalmisteisella Tor-M1-ilmatorjuntaohjuksella.


Tänään lauantaina 11.01.2020 Iran on virallisesti tunnustanut ampuneensa em. matkustajakoneen alas, syy: Inhimillenen virhe...

Tehokkaita nuo vanhatkin venäläiset ilmaturjuntaohjukset. Kaksi matkustakonetta ammuttu alas muutaman vuoden aikana. Mediatietoja en ole havainnut, että niillä olisi ammattu alas sotilaskoneita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti