perjantai 3. tammikuuta 2020

Mitä tänään tähän asti...

Perinteisten aamutoimien jälkeen päätin lähteä pienelle sightseeing- ja vuodenalkamistoivottamisreissulle Karjalahdelle. Kyllä - tein siksak-lenkin Syväkankaalla ja ajelin Jungon kautta Karjalahdelle.
Kiistatta tuo kuplahallin alhaallaolo on murheelinen näky. Toivottavasti se kuitenkin tälle alkuvuodelle saadaan käyttökuntoon - tarvetta on...

Ajelin Kemin Wetterille toivottamaan hyvää alkanutta vuotta tutulle autokauppiaalle, Markku Oinaalle. Hän ei ollut entisellä paikalla Volvo-kulmauksessa. Kävelin autorivistön ohi katsellen hyvännäköisiä käytettyjä autoja.
Pysähdyin katselemaan Audi-maasturia. Paikalle tuli - minulle aikaisemmin tuntematon automyyjä - todeten, että siinä olisi hyvä auto. Taisipa mainita, että hänellä on ollut kuusi Audia -niinpä...
Kerroin hänelle, että haeskelen Oinaksen Markkua. Hän osoitti Mersu-nurkkaukseen ja totesi, että Markku on nykyisin siellä.
Kerroin myös käytännön kokemukseni Audi-miehistä/-naisista ajellessani kesäautollamme väliä Haukkari-Kemin keskusta/Hahtisaari. Aina niiden on päästävä ohi renkaat vonkuen...
Enpä malttanut olla mainitsematta, että olemme kolmen auton loukussa - myönteisesti.

Siinä jutellessamme tuli paikalle ennestään tuntemani automyyjä. Hän tuntee meidän kolmen auton tarinan. Kerroin hänelle, että tilanteemme on entisellään.

Toivotin heille hyvää alkuvuotta nähdessäni Markun liikkuvan kauempana. Hänen kanssaan tuttuakin tutummat kuviot. Markku kertoi siirtyneensä Mersu-nurkkaukseen, mutta luonnollisesti hän myy kaikkia liikkeessä edustettuina olevia automerkkejä ja käytettyjä autoja. 
Toivotin hänelle myös hyvää alkanutta vuotta. Muistutin, että tuota meidän Helmeämme, Mersua voi myön tarvittaessa kaupitella...

Käväisin myös Prima-Raudassa Kamppisen Ristoa jututtamassa ja toivottamassa koko porukalle hyvää alkanutta vuotta. Asiat ovat vielä niin sanotusti vaiheessa. 
Risto kertoi - karttaplotteriesta puhuttuamme - poikansa olevan innokas kalamies. He uistelevat. 
Hän kertoi Hahtisaaresta lähdettäessä rannan tuntumassa olevan aina isoja ahvenia heidän ajellessaan Laitakarin suuntaan.
Kerroin Ristolle, että itse en uistele, mutta kukapa tietää, vaikka siihenkin vielä innostuu. Kerroin hänelle, että muista kaupata veneeseen vapapidikkeet alkukesällä hakiessamme veneen huollettuna taas kesäkäyttöön. 
Hän sanoi, että ei muuta kuin nelikymppinen tyhjäkäynnille ja uistin veteen ensi kesänä...

Ajelin Hahtisaaren ja sisäsataman kautta kotiin. Kyllä monessa paikassa maastoauton luistonesto "sirahteli" eli liukasti oli...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti