torstai 11. heinäkuuta 2019

Selkäsaaressa tänään...

Päätimme eilen lähteä käymään Selkäsaaressa. Näin teimme. Perinteisten aamutoimien jälkeen ajelimme Lidlin kautta Hahtisaareen. Tommin pakettiauto oli parkissa, joten Katariina ja Tommi olivat saaressa.
Pilvinen aamu, joka päivällä muuttui aurinkoiseksi. Heikkoa tuulta, vesi aika alhaalla, mutta rantautuminen sujui asiallisesti.

Huomasimme rantahietikolla poikkeuksellisen paljon jälkiä. Rantahietikko oli täysin myllätty. Arvelimme jäljistä ja papanoista, että kaurislauma oli käynyt paikalla ensimmäistä kertaa. Kyllä - sen kotiin tultuamme netistä tarkistimme...

Mökille päästyämme istahdimme pihaterassilla hetken aikaa. Maistelimme hiukan kuohuviintä, siihen oli aihetta.

Oikeastaan tänään ei ollut työtavoitteita ollenkaan. Pistimme tulet tuvan uuniin ja tulistelupaikan ison betonirenkaan sisälle.
Polttelimme vanhaa roskapuuta ja oksia. Vaimoni siisti hiukan etupihaa, kasteli erityisesti viime kerralla istuttamiaan tyrnitaimia. Mielenkiintoista seurata lähtevätkö ne kasvamaan ja nimenomaan marjoja tuottamaan.
Minä haloin muutaman puun, klapit ladottiin puukatokseen. Jäljellejääneiden puiden koko alkaa olla sitä luokkaa, että voi olla kiilalle käyttöä. 

Terassilla välipalaa haukatessamme seurasimme taas läheisen linnunpöntön asukkaiden touhuja. Yhdestä pöntöstä oli porukka häipynyt.
Kaksi hiirihaukkaa lenteli lähialueella. Korppeja ei tällä kerralla näkynyt eikä kuulunut.

Myyrä kukaties kaksikin näytti touhuavan vaimoni kivirakennelmien ja pihaterassin väliä. Saatan kertoa niistä jatkossa lisää...

Tyhjensimme/puhdistimme toisen sadevesitynnyrin. Vaimoni teki entisaikaisen "kansiviritelmän" kankaasta. Ei tarvitse jatkossa miettiä veden sopivuutta saunavedeksi...

Kävin lähimaastossa sauvakävelyllä. Omalla alueella ja Luoteislaiturinpolun tulevaisuuden "aukolla" pohdiskelin lähitulevaisuuden maisemanhoidollisia toimenpiteitä. Upeaa metsää. 
Ajatuksissa halailin taas entisen oppilaani mainitsemia "kahen kuution puita" - vanhoja kuusia...

Naapuriinkin oli tullut väkeä. Työtä tuntuu heilläkin riittävän, sillä hetikohta moottorisaha pärähti käyntiin.

Teimme lähtöä. Vesi oli jotakuinkin samalla tasolla kuin aamulla. Mukava fiilistellä alkumatkassa soutamalla.

Oli mukava saaressakäynti taas kerran.

Edelliseen lisäys:

Lammasfarmari Satu Peltonen ilmoitti, että häneltä on ollut lampaita karussa. Lampaita mekin aluksi pohdiskelimme. Mutta lampaat ovat toisessa päässä saarta eli yli 4 km etäisyydellä ja aidattuina, joten emme pitäneet sitä mahdollisena. Toki myös ihmettelimme, mistä noita kauriita olisi saareen yhtäkkiä ilmestynyt. 

Toivottavasti lampaat löytyvät ja ettei saarelaiset niihin hermostu...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti