perjantai 19. heinäkuuta 2019

Eräs Facebook-tekstini tänään...

Istuskellessamme hetki sitten päärakennuksen terassilla kahvittelemassa harakat alkoivat hätääntyen räksyttää. Pikkulinnuilla tuntui myös olevan hätä.
Syy paljastui välittömästi: Iso, ruskea-/keltakirjava lihava kissanlötkö meni kerrostalon vastaista aidanreunaa pitkin tontinkulmalle Pikkupuolen taakse.

Se on se sama kissa, mikä tässä tontillamme on vuosikausia silloin tällöin liikkunut.
Se saattaa olla myös osasyyllinen taannoiselle kirjoitukselleni:
Saatana, tontti täynnä kissanpaskaa. Tosin se julkaistiin paikallislehdessä otsikolla: Harmi kun kissat ovat kakkineet tointillemme - muistaakseni.
Se saattaa olla myös osasyyllinen ruohonleikkuun yhteydessä löytämillemme pikkulinnunraadoille.

Kun tiedän, että täällä veispuukkimaailmassa on niin sanottuja kissaihmisiä, kysyn:" Miten tällaiseen kulkukissaan pitää suhtautua?"
Luonnollisin ratkaisu asialle on se, että kissan omistaja pitää huolen kissastaan. Näin ei asian laita ole havaintojeni perusteella.
En ole toistaiseksi vaivautunut selvittämään=tekemään salapoliisityötä, kenen kyseinen kissa on - tuskin se kovin kaukaa tänne käyskentelee...
Hoitaako paikallinen eläinsuojeluyhdistys tämäntyyppisiä asioita?

No edellämainitusta huolimatta näyttää tulevan kaunis päivä - hyvä niin.

Otin uteliaisuuttani netistä hiukan kissainfoa:
Sisäkissa/Ulkoileva kissa
Tämän päivän kaupungistuvassa yhteiskunnassa kissa on hyvä lemmikki. Se viihtyy hyvin myös kerrostaloissa ja siitä on mukavasti seuraa niin yksin eläjälle kuin perheellisellekin.
Suomen eläinsuojelulain mukaan kissan on oltava 100% omistajansa hallinnassa.
Vapaana ulkoileva kissa ei sitä ole, puhumattakaan vaaroista, jotka vapaana liikkuvaa kissaa vaanivat : autot / koirat / muut kissat / pakkanen/ ilkeät ihmiset.
Omistaja joka antaa kissansa juosta vapaana ulkona myös muokkaa ihmisten käsityksiä ja saattaa saada aikaan kissanvihaajia. Kukaan ei pidä kissan kynnen jäljistä autonsa konepellillä, ja eihän mitään muutakaan eläintä laiteta ovesta yksin ulos. Kissa viihtyy hyvin täysin sisällä, se ei osaa kaivata mitään sellaista mihin se ei ole tottunut.
Vastuullinen kissanomistaja pitääkin kissansa vain sisällä, jos hänellä ei ole mahdollista ulkoiluttaa kissaa valjaissa tai rakentaa sille katollista tarhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti