maanantai 29. heinäkuuta 2019

Lontoo 22.07.2019...

Matkamuistelua: 

Kirjoitin eilen mm. seuraavaa: Majoitumme Park International-hotelliin South Kensington-alueelle. Meidän hotellihuoneemme oli kellarikerroksessa, näkymä ikkunasta "sisäpihalle">muutaman neliömetrin ruohikkoalue ja kolme seinää, taivaan saattoi kuvitella olevan jossakin ylhäällä...

Perinteisten aamutoimien jälkeen menimme samassa tasossa olevaan aamupalatilaan. Olihan siellä jo muitakin - myös ryhmämme jäseniä. 
Ihan asiallinen, siisti tila ja ystävällinen palvelu. Itse aamupala - suomalaisiin huippuhotelleihin verrattuna - vaatimaton mutta maittava/riittävä.

Lähdimme liikkeelle. Otin mukaan Hedegrenin irrotettavan pikkurepun, jossa on vanha Kemin Lumilinnalogo ja Lekin säädettävät kävelysauvat. Vaimollani oli mukana Marimekon reppu. Molemmat reput erinomaisia valintavaihtoehtoja, sen totesimme heti aluksi...

Varasimme vesipullot mukaan, sillä päivästä näytti tulevan kohtalaisen lämmin.

Ensimäinen tehtävä oli päivälippujen ostaminen busseihin. Olimme päättäneet, että Lontoossa emme tällä kerralla aja metrolla. Portaikkoruuhkat ovat rankanpuoleisia varsinkin helteellä.
Kysyvä ei tieltä eksy, sanotaan. Kysyimme/varmistimme vielä lipunostopaikan kadun varrella työskentelevältä rakennus-/huoltomieheltä. Se oli lähin metroasema. 

Keskustelussa kävi ilmi, että kyseinen mies oli syntyisin Belfastista. Kerroimme Inter Rail-matkastamme vuonna 2001 Englannissa, Skotlannissa ja Irlannissa. Kerroimme, että emme lähteneet Belfastiin, koska siihen aikaan siellä oli rauhatonta, levottomuuksia.
Mies kertoi, että jos matkustamme vielä Irlantiin, on aivan ehdottomasti käytävä Belfastissa, siellä on edullista verrattuna esim Dubliniin. Taisimme todeta, että tavataan sitten siellä...

Ostimme busseihin päiväliput ja hyppäsimme bussiin - hetken kuluttua totesimme, että menemme väärään suuntaan. Ajelimme mm. Chelsea-alueen läpi yli Thames-joen kyseisen bussin päätepysäkille. Ihan mukava pistäytyminen "väärässä suunnassa".

Sittemmin menimme menimme Covent Cardeniin - varsinaiseen turistirysään. 

Siellä olimme muutaman tunnin. Vaimoni teki muutamia pikkuostoksia. Nautimme virvokkeita ulkoilmabaarissa...

Päätimme käväistä tämän päivän aikana suurimmissa tavarataloissa, näin teimme. Selfridges, Marks and Spencer ja sokerina pohjalla Harrods. Totesimme yhdestä suusta, että olipa Harrods "rahvaanomaistunut" sitten viime näkemän. Siellä oli ihan tavallisia mattijamaijameikäläisiä(kin) - tosin asu- ja ihokirjo - äärimmäisen monimuotoinen.

Olimme siis päättäneet nauttia/aistia suurkaupungin ihmisvilinästä. Väkeä riitti totta tosiaan.

Hotellille palatessamme kävimme saman kadun - Cromwell Road - varrella olevassa lähikaupassa iltapalaa ja vähän juotavaa ostamassa.

Seurasimme televisiosta Englannin konservatiivipuolueen johtajavalintaan liittyviä kuvioita.
Niinhän siinä loppujen lopuksi kävi, että Boris Johnson tuli valituksi ja myöhemmin Englannin pääministeriksi.
Kyseisestä henkilöstä mm. Der Spiegel-lehti kirjoitti aiemmin: Mad in England! No näitä hulluja riittää joka lähtöön suurvaltojen päämiehinä...

Ihan mukava päivä, johon luonnollisesti sisältyi lukuisa joukko perinteisten turistikohteiden ohituksia, yksi niistä Hyde Park.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti