tiistai 9. heinäkuuta 2019

Mitä tänään tähän asti...

Aamukahvia juodessamme päärakennuksen terassilla ympäristö oli poikkeuksellisen hiljainen. Näytti siltä, että ainakin toisesta linnunpöntöstä poikaset olivat lähteneet. Tosin emolinnut kävivät vielä pöntöllä. Toisen pöntön luona taisi olla täysi ruokkimistouhu käynnissä.
Yhtäkkiä mustarastas tepasteli nurmikon poikki. Eipä sellaista ole näillä kulmilla kovin usein aikaisemmin havaittu. Kohta alkoi harakkaperheen räksytys, joten se siitä hiljaisuudesta...

Vaimoni lähti ruokakauppaan ja minä vedenkärräykseen Pikkupuolen tynnyriltä tontin kulmalle perunapellon vieressä olevaan tynnyriin. Saattaa olla, että kasteluvettä vielä tarvitaan, kunhan nuo ilat lämpenevät.

Sisälle tultuani talomme eteen pysähtyi tuttu auto, josta nousi nuorimies pieni reppu selässä. 
Pojanpoikamme Lauri oli tullut eilen Helsingistä ja oleilee Akkunusjoen varrella olevassa kesämökissä toisten isovanhempiensa kanssa.

Vaihdoimme alustavat kuulumiset vaimoani/mummoa odotellessamme kaupoilta...

Hetki sitten vaimoni lähti kesävieraamme kanssa kaupungille asioille. Puhuivat myös Lumilinnassa käynnistä. 
Arpoivat, millä autolla lähtään, arpa osui kesäutoomme eli Volkkariin. Se on ollut mieluinen auto lastenlapsillemme...

Mentyäni istuskelemaan päärakennuksen terassikeinuun sain kokea tutun koiranhaukkumisjatkumon.
Olen aikaisemminkin kirjoittanut, että läheisyydessämme on yli kymmenen koiraa. Saattaa olla, että lukumäärä lähentelee kahtakymmentä.

No joka tapauksessa hetki sitten kerrostalon pihassa yksi koira haukahti, sitten samassa pihassa toinen, naapuritontilla kolmas, neljäs, viides, toisella naapuritontilla kuudes, jossain kauempana seitsemäs, kahdeksas, jne. ... .
Kommunikointi-/viestintäketju toimi erinomaisesti, mitä lie viestittivät. Kumma kyllä tuo tämänkertainen räksyttäminen ei edes ärsyttänyt, siihen on vuosien saatossa toki jo tottunut...

Niin - Tommi peruutti pakettiautonsa toiseen liittymäämme. Alkoi aukoa pahvilaatikoita. Harrikkaan uusia osia, muoviosat menevät kuulemma maalaukseen. Vaihdoimme muutaman sanan ajankohtaisita asioista, mm. Kalkkinokan rivitaloasunnon myynnistä, Projektiveneesäkin ja loma-asioistakin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti