tiistai 31. joulukuuta 2019

Vuoden 2019 henkilökohtainen "tilinpäätös"...

Kirjoitin vuosi sitten vuoden 2018 henkilökohtaisessa "tilinpäätöksessä" monista sellaisista asioista, jotka olivat jääneet mieltä askarruttamaan ja joita päätin myöhäisemmässä vaiheessa analysoida.

Kuntapolitiikassa olen ollut Kemissä kahden tärkeän lautakunnan - omasta mielestäni tärkeimpien lautakuntien - varsinainen jäsen eli sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä tarkastuslautakunnan jäsen tällä vaalikaudella. Siinä on kyllä luottamustyösarkaa ihan riittämiin eläkepäivillä ollessani.
Mielestäni molemmissa lautakunnissa on ollut eiittäin hyvä yhteishenki. Kaikkia meitä on huolestuttanut Kemin murheellinen taloudellinen tilanne. Orastavaa toivoa on antanut Metsä Groupin suunniteltu biotuotetehdas Kemiin. Toivottavasti lopullinen rakentamispäätös tulee alkukesällä 2020.

Kävin ensimmäistä kertaa Keskustan Peräpohjolan piirin syyskokouksessa Keminmaassa, ihan myönteinen kokemus. 
Samoin pitkästä aikaa Keskustan Kemin kunnallisjärjestön kokouksessa pitkästä aikaa. Luovutin ison puheenjohtajan nuijan kuultuani, että "toimisto" siirtyy Valtakadulla katutasoon...

Päätin Pyhäinpäivänä 02.11.2019, että lähden kuntavaaliehdokkaaksi seuraavissa kuntavaaleissa. Luonnollisesti toivon, että - aidosti mukaan lähtevät - ilmoittavat aikeistaan riittävän ajoissa. Tosin kuntavaalithan ovat vasta huhtikuussa 2021.
Luonnollisesti kaikki riippuu siitä, missä ruumiin ja sielun voimissa sitten aikanaan on, tällä hetkellä ei ole hätä päivää...

Olen ollut mukana Länsi-Pohjan Insinöörit ry:n toiminnassa, hallituksessa. Siinä jatkoin vielä vuoden 2019. Jatkoin myös Insinööriliiton järjestövaliokunnan varajäsenenä vuoden 2019. Olen ollut Insinööriliiton kuvioissa mukana 1970-luvun alkupuolelta lähtien. Eiköhän nuo tehtävät ala olla sitten niin sanotusti pulkassa.
Voi olla, että ensi vuonna vielä jollakin tavalla olen mukana em. yhdistyksen toiminnassa, mikäli siihen tarvetta ilmenee

Tätä vuotta ovat hallinneet veljeni kuolemaan liittyneet kuolinpesä- ja testamenttivelvoitteet. Rivitaloasunnon myynti alkusyksyllä suoritetun remontin jälkeen oli pettymys. Kiinteistövälittäjän vaihto oli virhe, huoneisto myytiin loppujen lopuksi alehintaan. Toisaalta kaikki em. velvoitteet on hoidettu - hyvä niin... 

Vuosi 2019 on merkinnyt Kemille paljon, vaikka talouden osalta kaupunki ei pääse henkseleitä paukuttelemaan, oikeastaan päinvastoin.
Kaidin odotus Kemin Ajokseen on rehellisesti sanottuna hiipunut, vaikka lopullista rakentamispäätöstä ei toki ole haudattukaan.

Matkailu vetää, on voimissaan - hyvä niin, vaikka edelleenkin Kemin kaupungin panostusta ihmetellään. Ympärivuotinen Lumilinna on valmistunut  Mansikkanokalle ja kesämatkailulle haetaan uusia kuvioita.  

Meri-Lapin kuntien taannoiset sotepäätökset ovat kuohuttaneet yhä mieliä koko vuoden eikä loppua ole näköpiirissä.

Ei tuo kulunut vuosi 2019 ole oikeastaan hassumpi ollut perhetasolla. Olen vaimoni kanssa päässyt toteuttamaan monia uusia asioita Haukkarissa omakotitontillamme ja Selkäsaaressa mökkitontillamme. 
Vähänlaisesti tuli kalasteltua. Voi olla, että ensi kesänä hiukan enemmän, kun saamme pulpettiveneeseen uuden karttaplotterin...

Molemmissa - saaressa ja asuintontilla - töitä riittää niin paljon kuin viitsii ja jaksaa tehdä/teetättää. Arvelen, että vuonna 2020 niidenkin osalta tapahtuu edelleen myönteistä kehitystä.

Turhan raskas vuosi kuitenkin kaiken kaikkiaan. 

Pojat perheineen touhuavat tahoillaan omia aktiviteettejaan, elävät omaa elämäänsä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti