maanantai 16. joulukuuta 2019

Nyt seuraa oppitunti...

Nyt seuraa oppitunti - kyllä -illansuussa oli Kemin kulttuurikeskuksen isossa auditoriossa yleisötilaisuus klo 17.30. - 19.30 välisenä aikana Metsä Groupin suunnitellun biotuotetehtaan nykyvaiheesta. Mielenkiintoinen tilaisuus niin kuin aikaisemmatkin.

Lähdin vaimoni kanssa em. tilaisuuteen ja haimme Möylyntien ja Ouluntien risteyksesästä kalakaverini, eläkeläiskollegan Urpo Selkälän mukaan.


Ennen isoon auditorioon nousemista ja "pulpettiin" asettumista nautimme alhaalla kuuman glögin ja pienen joulutortun ja/tai piparkakun.

Auditorio ei ollut ihan täynnä. Metsä Groupin asiantuntijat esittivät asiansa mielestäni erinomaisesti ja vastailivat yleisökysymyksiin perustellun asiallisesti ja selkeästi.

Nyt tulee "oppituntiosuus":

Koska ihmisiltä puuttuu - pääsääntöisesti - alkeelliset, perussivistykseen liittyvät yleisötilaisuuselmentit, toivon seuraavassa Metsä Groupin yleisötilaisuudessa tilaisuutta juontavan henkilön ottavan huomioon alkuohjeistuksessaan seuraavaa:
Toivon hänen tuovan selkeästi esiin sen, että puheenvuoron pyytäjä esittää aluksi selkeästi nimensä ja taustayhteisönsä..
Miksi?
Siksi, että vaikka monet puheenvuoron pyytäjistä ovat läsnäoleville tuttuja itkupilliperusvalittajia kaikesta mitä maailma päällään kantaa, saattaa joku läsnäoelvista olla vielä asiasta/henkilön nimestä ja taustayhteisöstä tietämätön.

Ilmeisesti puheenvuoroja ei ole syytä rajata, vaikka 95% puheenvuoroista oli 5%:lla osallistujista.
Murheellista, että 95% puheenvuoroista oli kielteisiä ja 5% myönteisiä. "Itkupiilit" olivat aluksi näennäisesti vahvoilla mutta...

Onneksi tilaisuuden kalkkiviivoilla=loppumetreillä myönteiset puheenvuorot peittosivat kaiken kielteisen alleen suosionosoituksin - hyvä niin...

Kyllä se nyt tulee! Mikä? Biotuotetehdas Kemiin ja kukaties jotain ennennäkemätöntä uuttakin. Ken elää, hän näkee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti