sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Jutustelua marketin kassajonossa eilen...

En kerta kaikkiaan voinut olla kuulematta/kuuntelematta, kun keski-ikäinen mieshenkilö kovaan ääneen kailotti juttukaverilleen, iäkkäänpuoleiselle mieshenkilölle tuntemiaan henkilöitä. 
Hän tuntui tuntevan useita valtakunnantason vaikuttajia. Siinä ei nyt kovin kummallista ollut, tuttujahan he ovat median kautta kohta häiriöksi saakka kenelle tahansa.
Kiinnostukseni heräsi, kun kyseinene henkilö kertoi tuntevansa paikkakunnalla kaikki häntä edellisissä kuntavaaleissa äänestäneet henkilöt.
Vanhempi miehenkilö totesi:"Kaikkiko? Niitähän oli aika liuta! Soppii eppäillä!"

"Kyllä, kaikki! Nimen lisäksi luonnollisesti sukupuoli, aviosääty, lasten lukumäärä, osoite, ikä, ammatti, tärkeimmät harrastukset ja uskonnollinen suuntautuneisuus." hän luetteli. Hän sanoi laatineensa tiedot usean vuosikymmenen tarkalla seurannalla.
"Miten ihmeessä voit olla noin varma? Ethän sinä äänestykopissa ole katsomassa, ketä kukin äänestää!" sanoi vanhempi mies edelleen epäilevänä...

"En niin mutta kyllä tietoni ovat jotakuinkin kohdallaan. Muutama epävarma tieto on minunkin hyväksyttävä." "äänestäjätietopankin" pitäjä totesi.

Ajattelin keventää hiukan tunnelmaa ja huikkasin, kun olin seuraavana kassajonossa:"Kyllä kai sinulla on sinua äänestäneiden kengännumerotkin tiedossa. On siellä varmaan joukossa paikallisia ns. isokenkäisiäkin!" 

"Kyllä on ja monta!" hän yksiselitteisesti hiukan tuohtuneena totesi...

"Minä tunnen varmuudella vain yhden minua aikanaan äänestäneen, itseni. Tosin arvelen, että vaimoni on myös varma tapaus." totesin juttukavereille.

Vanhempi juttukaveri näytti lähtevän siltä seisomalta ostoskärryineen hedelmäpelien suuntaan päätään puistellen...
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti