maanantai 1. lokakuuta 2018

Kaksinapainen Suomi...

Lainaan pienen pätkän arvostamani ajattelijan Yrjö Raution viimeisimmästä kolumnista:
Ihminen tarvitsee unelmia, mutta ei ihmistä suurempia unelmia. Niistä ei ole koskaan hyvää seurannut, kuten kokemus totalitaarisista aatteista osoittaa. Nykyisessä maailmassa riittänee unelmaksi se, ettei tämä tästä kovin paljon pahemmaksi muuttuisi, että demokratia, sivistys ja ihmisoikeudet selviytyisivät yli tämänkin takatalven.

Edelliseen liittyen: Minkä ihmeen takatalven?

Itse ajattelen Suomen kaksinapaisuutta eräänlaiseksi takatalveksi. Koko ajan nykyhallituksen ja opposition, sitä kautta lähinnä vasemmistojohtoisen ay-liikkeen välillä on ollut takatalvi. Koko ajan on oltu napit vastakkain.
Oikeastaan mitkään nykyhallituksen toimenpiteet eivät ole saaneet vasemmistojohtoisen ay-liikkeen suunnasta myönteistä vastakaikua.

Vastakkainasettelu on ollut erittäin silmiinpistävää. Tämän viikon keskiviikkona eli 03.10.2018 toteutuu poliittinen lakko, johon osallistunee kolmisenkymmentätuhatta työntekijää muutamista ammattiliitoista. Nyt paukutellaan ay-henkseleitä näyttävästi.
Se toteutetaan, vaikka alustavien mediatietojen perusteella hallitus ilmoittaa huomenna suunnitelmiinsa liittyvistä vastaantuloista.

Edellä oleva puhtaasti poliittinen lakko, yhden päivän työnseisaus merkitsee Suomen elinkeinoelämälle lähes 100 miljoonan euron menetystä.

Olemme vauras kansakunta, tällaiseen meillä kuulemma on varaa. Meillä on myös varaa olla Pohjolan lakkoherkin kansakunta - kaksinapainen Suomi...

Tässä käydään jo esivalmistelua ensi kevään eduskuntavaaleista ja maakuntavaaleista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti