torstai 18. lokakuuta 2018

CNN: Venäjä uudistaa tukikohtiaan Kaliningradissa...


Muun muassa näillä toimenpiteillä Itämeren alueen kriisiherkkyys voimistuu olennaisesti.
Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:
Ulkomaat

CNN: Venäjä uudistaa tukikohtiaan Kaliningradissa

Kanavan julkaisemien satelliittikuvien perusteella Venäjä näyttää muun muassa rakentaneen kymmeniä bunkkereita Primorskin sataman lähistölle sekä päivittäneen ydinasevarastoaan.

Venäjä on viime vuosina vahvistanut Kaliningradin aseistusta. Ilmatorjunta-aseita Kaliningradin alueella Venäjän puolustusministeriön elokuussa julkaisemassa kuvassa.
YHDYSVALTALAINEN uutiskanava CNN on julkaissut satelliittikuvia, joiden perusteella Venäjä on tekemässä rakennus- ja uudistamistöitä ainakin neljässä sotilastukikohdassaan Kaliningradissa.

Kuvat on otettu heinäkuun 19. päivän ja lokakuun 1. päivän välillä. Niiden perusteella Venäjä näyttää rakentaneen esimerkiksi Kaliningradin Primorskin sataman lähistölle neljääkymmentä uutta bunkkeria. Tškalovskin lentotukikohdan lähistölle olisi rakennettu muun muassa rautatietä ja järjestelmää, joka auttaisi lentokoneita laskeutumaan vaikeissa sääolosuhteissa.

Kuvissa näkyy rakennustöitä myös Tšernjahovskin tukikohdan lähistöllä, jonne sijoitettiin aiemmin tänä vuonna Iskander-ohjuksia, sekä alueella, jossa analyytikot arvioivat CNN:n mukaan varastoitavan ydinaseita.

Satelliittikuvat ovat peräisin Imagesat-yritykseltä, joka julkaisi kuvia keskiviikkona myös Twitterissä. Täysikokoiset kuvat löytyvät yrityksen verkkosivuilta.
Myös ydinaseita vastustava amerikkalaisjärjestö Federation of American Scientists esitti kesällä tuolloisten satelliittikuvien perusteella, että Venäjä on päivittänyt Kaliningradissa sijaitsevaa ydinasevarastoaan.

Venäjän asevoimat eivät ole kommentoineet asiaa CNN:lle.

KALININGRAD sijaitsee strategisella paikalla Nato-maiden Puolan ja Liettuan välissä. Alue kuuluu Venäjälle, mutta sillä ei ole maayhteyttä muuhun Venäjään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti