torstai 31. toukokuuta 2018

Sähköpostiviesti Juha Sipilältä tänään...



juha emailer teemakuva (600 x 300)

Sain Suomen Keskusta rp:n puheenjohtajalta, Juha Sipilältä, sähköpostiviestin niin kuin monesti aikaisemminkin. Hän puhuttelee minua keskustalaiseksi, vaikka jäsenmaksua en maksakaan - toki tukimaksua - mikä on samansuuruinen jäsenmaksun kanssa. Keskustalaisuus on lähinnä minun arvomaailmaani...

Suomessa eletään mielenkiintoista aikaa tuon sotemaku-uudistuksen kanssa.

Ken elää, hän näkee...


Hyvä keskustalainen

Sote- ja maakuntauudistuksen maaliin saattamisessa eletään viimeisiä viikkoja. Uudistus on nyt eduskunnan käsissä. Eduskunta käyttää asian käsittelemiselle tarvitsemansa ajan. Perustuslakivaliokunnan huolellista ja riippumatonta työtä täytyy kaikissa oloissa kunnioittaa.

Maakunnissa ollaan jo pitkällä ja niissä eletään uutta aikaa. Hyvä niin, koska uudistuksessa toimeenpano ratkaisee paljon. Kun toimeenpano tehdään huolella, sen pohjalta saavutetaan muun muassa kustannusten hillintä. Meidän kannattaa kaikissa yhteyksissä korostaa, että kyse ei ole leikkauksista, vaan joka tapauksessa kasvavien kustannusten hillinnästä. Uudistuksen myötä kustannusten kasvu saadaan paremmin hallintaan. Tavoitteena on, että kustannuksia hillitään kolmen miljardin euron edestä seuraavan kymmenen vuoden aikana. Keskustalle tärkeintä koko uudistuksessa on tasa-arvoiset palvelut postinumerosta riippumatta.

Kun uudistus nyt on kalkkiviivoilla, vastustajien äänenpainot kovenevat. Tämän kestämme. Uudistuksesta on virkavastuulla tuotettu useita selvityksiä. Esimerkiksi 21 selvitystä maakuntien rahoituksesta ja satoja sivuja vaikutusarviointeja. Nämä kaikki löytyvät www.alueuudistus.fi. Riippumaton lainsäädännön arviointineuvosto on luonnehtinut esityksen sisältävän monipuolisia arvioita. Se on pitänyt maakuntalakia kokonaisuudessaan hyvin kirjoitettuna.

Eduskuntakäsittelyn viivästyttyä on jo ilmeistä, että maakuntavaalit siirtyvät lokakuulta. Vaalien ajankohta selviää lähiviikkoina.

Keskustassa olemme valmistautuneet hyvissä ajoin maakuntavaaleihin. Ehdokasasettelu on täydessä vauhdissa ja maakunnissa valmistellaan jo ohjelmia. Hyvä näin. Maakuntauudistuksen myötä demokratia kasvaa, kun moniportaisesta kuntayhtymähallinnosta päätökset siirtyvät maakuntavaltuutettujen käsiin.

Jatketaan vaalityötä täysillä, kun vaalien ajankohta vahvistuu. Olemme hyvässä tilanteessa ja etumatkalla suhteessa muihin puolueisiin. Pidetään siitä sinnikkäästi kiinni.

Viestimme tarkentuneesta aikataulusta ja muista jatkotoimista teille jäsenille heti ratkaisujen synnyttyä. Nyt tarvitaan malttia ja meiltä erityisesti viileää rauhallisuutta: Viedään uudistus rauhassa maaliin.


Juha Sipilä
puheenjohtaja





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti