torstai 17. toukokuuta 2018

Mikä on turvasaappaan kestoikä?

Ostin taannoin turvasaappaat. Siihen maailman aikaan rakensimme tontillemme Ekoateljetta, nykyisin Pikkupuoli ja teimme polttopuuhommia. Valitsin Sievin alla olevan tyyppisen saapasmallin, nimi saattoi olla jotain muuta - mene ja tiedä...

Pätkä mainostekstiä:
Sievin Light Boot Olive S5 on tehty polyuretaanista, joka tekee saappaasta tosi kevyen ja kestävän. Turvasaappaassa on Sievin laaja lesti, teräs varvassuoja sekä naulaanastumissuoja. Saappaan FlexStep®-kiilapohja on joustava ja hyvin pitävä, se kestää myös öljyä ja useita kemikaaleja.
_______________________________

Mitä tänään tein em. turvasaappaille? Leikkasin varret poikki! Miksi ihmeessä? Siksi, että saappaiden pohjissa alkaa olla murtumia ja toisen saappaan varressa repeämä. Sinnittelen uudelleen muotoiltujen "tynkäturvasaappaiden" kanssa pihahommissa, jos pohjat eivät aivan kokonaan hajoa.

Polyuretaani ei kestä. Ei kestä tavallisissa kengissäkään kuin aikansa. Olen viimeisen viiden vuoden aikana menettänyt kahdet kävelykengät, joissa on ollut polyuretaanipohjat. Toiset olivat kaiken liäksi sellaiset, että niitä en ollut käyttänyt (10-15 vuoden aikana) kuin muutaman kerran.
Sain edelliseen liittyvänä asiantuntijaneuvoja: Polyuretaanipohjaisia kenkiä pitää käyttää jatkuvasti...

Oli niin tai näin, en enää osta jatkossa polyuretaanipohjaisia kenkiä.

Kävin hetki sitten Kemin Prismassa Karjalahdella ostamassa perinteiset NOKIA-kumisaappaat. Siis KUMISAAPPAAT!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti