Käväisin hetki sitten Kemin keskustassa. Tein pienen palvelun viedessäni minulle annetun maksumääräyksen Kemin Seudun Osuuspankin maksupalveluun.
Ajoin sisäsatamaan ja pysähdyin hetkeksi seuraamaan muutaman kalastajan, onkijan touhuja. Mikäli oikein näin yhdellä kalastajista näytti särki sätkivän satamakivetyksellä. Ilmeisesti sama kalastaja sai toisenkin särjen.
Ajoin sisäsatamaan ja pysähdyin hetkeksi seuraamaan muutaman kalastajan, onkijan touhuja. Mikäli oikein näin yhdellä kalastajista näytti särki sätkivän satamakivetyksellä. Ilmeisesti sama kalastaja sai toisenkin särjen.
Oli kerta kaikkiaan suuri houkutus mennä "opettamaan" em. onkijoita isojen ahventen pyyntiin särjenlihalla. Maltoin kuitenkin mieleni...
Niin kuin olen aikaisemmin kirjoittanut, toivon aina - mennessäni veneellä jigiongelle/kesäpilkille - saavani särjen.
Niin kuin olen aikaisemmin kirjoittanut, toivon aina - mennessäni veneellä jigiongelle/kesäpilkille - saavani särjen.
Sen prosessoin seuraavasti: Pää pois, maha auki, sisälmykset pois, suomut pois, leikkaus kohtisuoraan selkärankaa kohti noin 5-10 mm siivuiksi ja siivut keskeltä poikki. Se on siinä.
Särjenliha koukkuun ja jos lähettyvillä on vähänkään isoja ahvenia ja/tai haukia niin johan alkaa kalaa nousta...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti