Puhdistin huolellisesti tulistelupaikallamme olevan ison savustuslaatikon mallia UK (edesmennyt opettajakollega Unto Keskimölö) Kemin ammattioppilaitoksesta. Hyvin on laitteisto vuosikymmeniä toiminut. Mikä ettei, sillä se on valmistettu Outokummun ruostumattomasta teräksestä.
Pistin kevyet tulen laatikon alle, jotta ympäristö (kivet laatikon ympärillä) kuivaa/lämpenee ennen savustusta.
Vaimoni hoitaa ahventen valmistelun/maustamisen savustuskuntoon.
_________________________________________________________
Viitaten edelliseen: Savustus toteutettu ja pääosa savustetuista ahvenista syöty. Syödä vastasavustettuja ahvenia sormin - on siinä kerta kaikkiaan jotain lähes taivaallista. Olivat ne ryötti hyviä niin kuin edesmenneellä naapurillamme oli tapana sanoa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti