lauantai 7. lokakuuta 2017

Ahvenien savustusta kotitontilla pitkästä aikaa...

Päätimme aamulla ottaa muutaman pussillisen ahvenia pakastimesta ja savustaa ne iltapäivällä kotitontilla. Taitaa olla toinen tai kolmas kerta tälle kesälle/syksylle - kotona...

Puhdistin huolellisesti tulistelupaikallamme olevan ison savustuslaatikon mallia UK (edesmennyt opettajakollega Unto Keskimölö) Kemin ammattioppilaitoksesta. Hyvin on laitteisto vuosikymmeniä toiminut. Mikä ettei, sillä se on valmistettu Outokummun ruostumattomasta teräksestä.

Pistin kevyet tulen laatikon alle, jotta ympäristö (kivet laatikon ympärillä) kuivaa/lämpenee ennen savustusta.

Vaimoni hoitaa ahventen valmistelun/maustamisen savustuskuntoon. 

Varsinaista savustusta ja savustettujen ahvenien nauttimista odotellen...
_________________________________________________________

Viitaten edelliseen: Savustus toteutettu ja pääosa savustetuista ahvenista syöty. Syödä vastasavustettuja ahvenia sormin - on siinä kerta kaikkiaan jotain lähes taivaallista. Olivat ne ryötti hyviä niin kuin edesmenneellä naapurillamme oli tapana sanoa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti