tiistai 8. syyskuuta 2020

Mitä tänään tähän asti...

Aamulla oli höyrykännykän hälytys päällä klo 06.30. Miksi? Siksi, että tänään oli kahden puun kaato ja niihin liittyvät alustavat jatkotoimenpiteet - omalta osaltani oksien vieminen Kemin Energia ja Vesi kentälle Karjalahdelle. 

Sitä jatkuu vielä tovin ja sen jälkeen katunaapuri tulee sahailemaan Kivelän Hannun vapaaseen mittaan kaatamat tukit/pöllit.

Hannu kävi samalla reissulla kaatamassa myös lähinaapuritontilta tienvierestä kaksi isoa, haaroittunutta, elinkaarensa päähän päätynyttä koivua.

Kaatamamme hopeakuusi oli 60 vuotta vanha, täysin terve, mutta ylhäällä alkoi olla niin paljon oksissa massaa/painoa, että myrskytuuli olisi sen todennäköisesti kaatanut/katkaissut.

Monihaarainen koivu oli jonkin verran nuorempi, mutta keskellä jo hiukan lahovikaa. Myös se myrskytuulella huojui uhkaavasti. Se oli toinen niistä koivuista, joista kerroin edellisessä elämässäni eli työelämässäni oppilailleni seuraavani keväällä/alkukesästä fotosynteesin räjähtämistä liikkeelle.

Se toinen koivu kaadettiin luvattomasti, josta oli kehkeytymässä oikeusprosessi, mutta asia sovittiin asianajajan suosituksesta. Se tapahtuma noudatti "laiha sopu"- sanontaa. Kaadetun koivunkannon vieressä kasvaa nyt pihlaja ja tuomikin. Viimeksi mainittu olisi parasta ottaa juurineen pois...

Hetki sitten kaadettua hopeakuusta karsiessani huomasin 2-kerroksisen harakanpesän, jonka orava oli ottanut käyttöönsä. Harakat ovat kevään/kesän aikana rakentaneet uusia pesiä vielä pystyssä olevaan tontin suurimpaan kuuseen.

Huomenna keskiviikkona vien/viemme oksia ainakin yhden kuorman Karjalahdelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti