keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Kuntavaali-infoa Insinööriliitosta...

 

Sain hetki sitten sähköpostia Insinööriliitosta. Siitä alla pieni lainaus liittyen kuntavaaleihin. Olen itse ollut mukana vuodesta 2000 alkaen vaatimattomalla panoksellani kuntapäättäjänä. Muun muassa Kemissä on vähänlaisesti ollut insinöörejä mukana. Toivottavasti seuraavat kuntavaalit tuovat muutosta tilanteeseen.
Lainaus Insinööriliiton infosta:
Jäsenkunnan edustajia kaivataan kuntien valtuustoihin
Eduskuntapuolueet etsivät sopivia ehdokkaita ensi keväänä pidettäviin kuntavaaleihin. Ehdokasasettelu vaihtelee kuntien ja puolueiden mukaan. Isoissa kaupungeissa suurten puolueiden listoille ehdokkaista voi olla ylitarjontaa, pienemmissä kunnissa täyden ehdokaslistan saaminen voi olla työn ja tuskan takana.
Insinööriliiton mielestä on tärkeää, että insinöörien ja muiden tekniikan alan asiantuntijoiden osaaminen ja asiantuntemus näkyisi nykyistä vahvemmin myös yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.
Kunnissa tehdään paljon insinöörien ja muiden tekniikan alan asiantuntijoiden työtä sivuavia päätöksiä, jotka vaikuttavat jokaisen kuntalaisen arkeen. Yksi liiton tavoitteista onkin saada ammattikunnan osaaminen entistä paremmin koko yhteiskunnan käyttöön. Jos vaikuttaminen kiinnostaa, nyt on hyvä aika ryhtyä tuumasta toimeen.
Lähde rohkeasti ehdokkaaksi. Luonteva tapa aloittaa kuntapäättäjän ura on ottaa yhteyttä paikallisiin toimijoihin. Katso Suomessa rekisteröidyt puolueet Vaalit.fi-sivulta. Useimpien puolueiden verkkosivuilla voi suoraan ilmoittaa halukkuutensa ehdokkaaksi. Toimi siis heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti